Het eerste herenteam van de Limburgse volleybalvereniging VC Limac heeft voor het seizoen 2021-2022 een Eredivisielicentie toegewezen gekregen.

Op een eerder moment hebben de huidige eredivisieteams ook een nieuwe licentie toegewezen gekregen en is ook al bekend gemaakt dat de vrouwenteams van SV Dynamo en Voltena toetreden tot de Eredivisie.

Gezien de huidige coronasituatie kent de competitie dit jaar geen promovendi vanuit de Topdivisie en degradanten vanuit de Eredivisie. Tegelijk met het goedkeuren van de ambities voor de Eredivisie die verwoord en uitgewerkt zijn in het Eredivisieplan 2021+, werd in het verlengde van deze ambities groen licht gegeven voor horizontale instroom.

Dat betekent dat iedereen die kan voldoen aan de nieuwe eisen die gesteld worden aan de Eredivisie vanaf seizoen 2022-2023 een licentieaanvraag kon indienen om komend seizoen al uit te komen in de Eredivisie. Numidia/VC Limac is een van vier teams die hier gehoor aan hebben gegeven. Hun licentieaanvraag is beoordeeld door een onafhankelijk expertpanel. Op basis van het advies van het expertpanel kent de Nevobo-directie de licenties toe voor het Eredivisieseizoen 2021-2022.

Op basis van de nu verstrekte licenties ziet de Eredivisie Volleybal voor het seizoen 2021-2022 er als volgt uit:

Eredivisie Dames

Apollo 8

Eurosped

FAST

Laudame Financials VCN

Peelpush

Djopzz Regio Zwolle Volleybal

Sliedrecht Sport

Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65

SV Dynamo

Talentteam Papendal

VC Sneek

IMS/Voltena

Eredivisie Heren

Active Living Orion

Amysoft Lycurgus

Bielderman Koetsier/SSS

Draisma Dynamo

ComputerPlan VCN

RECO ZVH

Sliedrecht Sport

Talentteam Papendal

Taurus

VoCASA

Numidia/VC Limac

Foto: Munidia/VC Limac

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×