Eredivisietrainers hoofdrolspelers in podcastserie

Eredivisietrainers hoofdrolspelers in podcastserie

De afgelopen weken heeft de Nederlandse Volleybalbond vijf podcasts met trainers uit het volleybal gepubliceerd. Vier (voormalig) eredivisietrainers zijn hoofdrolspeler in de serie: Arjan Taaij (Abiant Lycurgus), Lesley de Jonge (Springendal-Set-Up’65), Jan Berendsen (Eurosped) en Matt van Wezel (tot vorig seizoen Sliedrecht Sport, huidig bondscoach van Noorwegen). Je vindt de podcasts hieronder.

De volleybalpodcasts zijn gemaakt om de kennis, visie en expertise te delen van ambitieuze, succesvolle trainers/coaches die hun sporen hebben verdiend in het volleybal. Dat maakt de afleveringen zowel inspirerend voor andere volleybaltrainers als interessant voor een breed volleybalpubliek. De trainers/coaches vertellen over hun opvattingen, keuzes en levenslessen. Ook gaan ze in deze interviews in op vragen als: wat maakt je een goede trainer of coach en hoe ga je om met spelers; van de jongste bij de jeugd tot de eredivisie?

Podcast Arjan Taaij

Arjan Taaij is niet van de regels. Regels geven je de mogelijkheid om ze te overtreden. Met de volleyballers van het Groningse Lycurgus werd hij de afgelopen 3 jaar landskampioen. Mooi, maar niet genoeg voor hem. Hij is ambitieus. Stilstaan kan niet. Je moet jezelf en de club constant blijven ontwikkelen. Anders hoeft het niet meer.

In deze podcast een gesprek over het noodzakelijke belang van mentale coaching en het tot in de puntjes analyseren van je eigen team en je tegenstander. Én over die oneindige ambitie van Taaij, die wat hem betreft niet in Groningen eindigt. De podcast met Arjan Taaij vind je hieronder.

Podcast Lesley de Jonge

Hij is pas 27 jaar en heeft al zijn internationale debuut gemaakt als trainer/coach van het mannenteam van Nepal. En wil met de dames van zijn eredivisieclub Set-Up ‘65 uit Ootmarsum de beker winnen.

In deze podcast hoor je waarom hij er een kick van krijgt om anderen beter te maken en verslaafd is aan volleybal. Maar eigenlijk vindt dat elke sport met een bal fantastisch is. En ook een gesprek over succes dat je volgens Lesley de Jonge afdwingt als je dagelijks de juiste keuzes maakt.

Podcast Jan Berendsen

Volleybal is alles voor Jan Berendsen. Hij heeft meerdere bekers en landskampioenschappen op zijn naam staan. Maar genoeg is het voor hem nooit.

In deze podcast vertelt de trainer/coach van Eurosped uit Vroomshoop dat hij eigenlijk altijd alleen maar bezig is met het beter maken van speelsters. Hoe hij het jeugdvolleybal wil veranderen en waarom hij nooit mannenteams zal coachen. En een gesprek over trainen, dat hij veel leuker vindt dan coachen.

Podcast Matt van Wezel

Matt van Wezel noemt zichzelf consequent inconsequent. Zo mag de ene speelster minder trainen dan de andere. Trainen en coachen is zijn leven. Tot vorig jaar was hij trainer van Sliedrecht Sport en de huidige bondscoach van Noorwegen. Als hij even niet met volleybal bezig is, coacht hij in zijn eigen bedrijf ACT-Impuls.

Een vijfde podcast werd gemaakt met Rita Buikema, actief bij haar club Sudosa-Desto in Assen en een begrip in het jeugdvolleybal. Meer over deze podcast vind je hier.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×