Dit weekend worden er 9 wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Taurus probeert hun nieuwe positie op de ranglijst veilig te stellen en Draisma Dynamo hoopt het gat met koploper Active Living Orion klein te houden. Bij de vrouwen is de tweede plek binnen handbereik voor het nog ongeslagen Team22. Daarnaast een aantal spannende wedstrijden die eerder dit seizoen in vijfsetters eindigden.

Mannen

Afgelopen woensdag verloor Active Living Orion in Rusland de eerste achtste finale van de CEV Cup van topploeg Zenit Kazan. Rustig bijkomen zit er niet in: zaterdag neemt de koploper bij de mannen het op tegen Computerplan VCN. Op zondag stond een tweede wedstrijd op het programma voor het team uit Doetinchem, maar vanwege coronabesmettingen bij Talentteam Papendal wordt deze wedstrijd uitgesteld. Draisma Dynamo hoopt het gat met Active Living Orion klein te houden. Dit weekend spelen ze thuis tegen Numidia TopVolleybal Limburg.

Sliedrecht Sport gaat de strijd op zaterdag aan met Amysoft Lycurgus en Simplex SSS neemt het op tegen VoCASA. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden: VoCASA staat momenteel zesde met 16 punten uit 12 wedstrijden, Simplex SSS staat een plekje lager met 14 punten uit evenveel wedstrijden. Door hun overwinning op Talentteam Papendal van afgelopen donderdag staat Taurus momenteel vierde. Zaterdag nemen ze het op tegen RECO ZVH. Weet het team uit Houten hun positie vast te houden?

Programma

220114 Heren 6 wedstrijden R

Vrouwen

Bij de vrouwen staat op zaterdag een wedstrijd tussen Lammerink Installatiegroep/Set-Up '65 en Team22 op het programma. Team22 staat momenteel derde, maar kan een plekje stijgen op de ranglijst door deze wedstrijd te winnen. De tweede wedstrijd op zaterdag wordt gespeeld tussen Voltena en VC Sneek. Op zondag nemen Peelpush en Laudame Financials VCN het tegen elkaar op, evenals Eurosped en ARBO Rotterdam/FAST. Twee wedstrijden die eerder dit seizoen eindigden in spannende vijfsetters. Toen gingen Laudame Financials VCN en ARBO Rotterdam/FAST er met de winst vandoor. Komen ze ook dit weekend als winnaars uit de strijd?

Een aantal andere spannende wedstrijden laten nog even op zich wachten. Zo stond een wedstrijd tussen Booleans/VV Utrecht, die vorige week Apollo 8 versloeg, en koploper Sliedrecht Sport op het programma. Djopzz Regio Zwolle Volleybal zou het opnemen tegen Apollo 8 en Draisma Dynamo tegen Lammerink Installatiegroep/Set-Up '65. Deze drie wedstrijden zijn helaas allemaal uitgesteld vanwege coronagevallen of verplichte quarantaines bij verschillende teams.

Programma

220114 Dames 7 wedstrijden R

Livestreams

Alle wedstrijden van deze speelronde zijn via de livestreams te volgen. Via het programma van de mannen en vrouwen kom je bij de streams uit. Je kunt de wedstrijden ook in de Mijn Volleybal-app kijken door linksboven op het scherm-icoontje te klikken.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×