Eredivisie Dames

Europees avontuur Sliedrecht Sport en VC Sneek voorbij

Er zat vanavond geen Europese stunt in voor de Nederlandse damesteams in de CEV Cup. De Franse koploper Béziers bleek op bezoek bij Sliedrecht Sport een maatje te groot: 0-3. VC Sneek verloor in Italië met 3-0 van Pomi Casalmaggiore. Voor beide teams zit het Europese avontuur er voor dit seizoen op.

In De Basis, de weer bomvol zat voor het vijftigste Europese duel van Sliedrecht Sport, lieten de Béziers Angels al snel in de eerste set hun klasse zien. Met een tempoversnelling liep de ploeg gemakkelijk weg naar een voorsprong van 11-16 en die marge gaf de ploeg niet meer uit handen: 20-25. 

Ook in de tweede set kan Sliedrecht Sport even bijbenen, maar op d belangrijke momenten hebben de speelsters van de Franse topploeg meer klasse in huis en daardoor loopt Sliedrecht achter de feiten aan. Spannend wordt het niet, wederom pakken de Franse full-profs een ruime marge en ondanks een eindsprint van de thuisploeg gaat de set met 21-25 naar Béziers. Daarmee was de Europese uitschakeling al een feit.

Het publiek ging er in de derde set nog even massaal achter staan en dat gaf het team van trainer Matt van Wezel vleugels. Ze speelden feller en werkten daarmee een achterstand weg. Sliedrecht kreeg kansen om de set te pakken, maar maakte een setpoint niet af. Béziers sloeg alsnog hard toe en won met 24-26.

Trainer Matt van Wezel was na de wedstrijd heel eerlijk. "Béziers is duidelijk een maatje te groot, maak er maar maat van. Ze trainen veel meer en hebben meer kracht en explosiviteit in huis. Dan loop je eigenlijk constant achter de feiten aan. Toch ben ik trots op mijn ploeg, ze hebben mooie dingen laten zien en weer veel geleerd van de Europese campagne."

Italiaanse sfeer

Ook VC Sneek werd vanavond uitgeschakeld in de CEV Cup. Het Italiaanse Pomi Casalmaggiore bleek weer te sterk, in Italië werd het 0-3 (25-17, 25-19, 25-17). Vooral de sterke service van de nummer negen van de Italiaanse Serie A maakte het de Friese ploeg erg lastig. 

Het was geen seconde stil in de hal, een bijzondere ambiance om in te spelen. De fanatieke Italiaanse fans steunden hun ploeg constant. Paula Boonstra tegen de Leeuwarder Courant: "Casalmaggiore is een topclub in Italië en wij spelen maar in Nederland. Voor een clubje uit Sneek hebben we het goed gedaan. Zij hebben allemaal bij elkaar gekochte speelsters en wij zijn bijna allemaal Friezen.’’

Sneek trof ook een bekende, bij de Italiaanse ploeg zat Oranje-captain Maret Balkestein-Grothues op de bank. Ze werd in de winterstop gehaald door de club, maar kwam nog niet in actie.

Uitslagen CEV Cup

Sliedrecht Sport - Béziers 0-3 (20-25, 21-25, 24-26)
Casalmaggiore - VC Sneek 3-0 (25-17, 25-19, 25-17)

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×