Ook de bekerfinalisten bij de dames zijn bekend. Eurosped schakelde vanavond de bekerwinnaar van 2017, VC Sneek uit. De ploeg uit Vroomshoop staat op zondag 18 februari in de finale in Hoogeveen tegenover regerend landskampioen Sliedrecht Sport. Die waren te sterk voor Coolen-Alterno. De kaartverkoop voor de finales start morgen.

Team Eurosped had twee weken geleden in eigen huis een hele goede uitgangspositie gecreëerd. In Het Punt won de ploeg toen op overtuigende wijze met 3-1 van VC Sneek. In Friesland hoopten ze vanavond op een wonder en een beslissende 'golden set', maar zo ver kwam het niet.

Eurosped speelde heel degelijk een maakte weinig fouten, dat maakte dan ook het verschil. Ook de goede service was belangrijk. Al na twee sets was het gespeeld, want op de belangrijke momenten stond de ploeg van trainer Jan Berendsen er: 25-27 en 19-25. Daarmee was de finale een feit voor de Vroomshoopse ploeg.

De bekerwinnaar van vorig jaar mag die titel dus niet verdedigen. Sneek won de derde set nog wel met 25-20. De vierde set was wederom voor Eurosped, met 22-25 en dus een 1-3 eindstand in Sneek.

Nu wel

De mannen van Sliedrecht Sport wisten vorige week in De Basis zich niet te plaatsen voor de bekerfinale, maar de vrouwen deden dat vanavond wel. Ze wonnen al met 1-3 in Apeldoorn en in eigen huis maakten ze de klus af tegen Coolen-Alterno. De spanning was er snel af, want de ploeg van trainer Matt van Wezel won de eerste set met 25-17 en de tweede met 25-12.

Daarmee was ook de tweede finalist bekend: Sliedrecht Sport. Dat zorgde er voor dat de gasten nog terug kwamen, want bij de Zuid-Hollandse ploeg was de focus duidelijk even weg. Maar voor het eigen publiek verliezen, dat ging te ver. Uiteindelijk sleepte Sliedrecht de partij binnen met 3-2.

Uitslagen halve finale:

VC Sneek - Eurosped* 1-3

Sliedrecht Sport* - Coolen Alterno 3-2 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn