Eredivisie Dames

Eurosped en Sliedrecht Sport zetten grote stap richting finale

Eurosped en Sliedrecht Sport hebben gisteren een grote stap gezet richting de bekerfinale. Team Eurosped won in de heenwedstrijd van de halve finale met 3-1 van bekerhouder VC Sneek. Sliedrecht Sport ging op bezoek bij Coolen-Alterno en won met 1-3. Op 31 januari volgen de returns.

Team Eurosped deed voor het massaal aanwezige publiek in De Punt goede zaken. Maar daar leek het in de eerste nog helemaal niet op. VC Sneek, de bekerwinnaar van 2017, ging scherp van start en was vooral serverend sterk. De thuisploeg had weinig in te brengen en Sneek won de set met 17-25.

Maar de Twentse ploeg ging vanaf de tweede set veel beter spelen en ze wisten de foutenlast te verlagen. Spelverdeelster Rochelle Wopereis was erg belangrijk voor Eurosped met een goede service en ze nam haar ploeg op sleeptouw met haar fanatisme. De tweede set werd enorm spannend, het ging lang gelijk op. De thuisploeg nam een mooie 22-17 voorsprong, maar Sneek vocht terug tot 24-24. 

Mede dankzij de aanmoedigingen van het luidruchtige publiek won Eurosped de set met 26-24. Dat bleek een flink klap voor de Friese ploeg. In de derde set denderde Eurosped volledig over de bekerhouder heen, bij de ploeg van Petra Groenlang ging bijna niks meer goed: 25-9.In de laatste set nam het team van Jan Berendsen weer een ruime voorsprong. Sneek knokte hard voor de punten, maar het was niet genoeg om terug te komen: 25-21.

 De speelsters van Eurosped vielen elkaar dolblij in de armen en het enthousiaste publiek werd uitgebreid bedankt. Toch is Eurosped er nog niet, op woensdag 31 januari zal VC Sneek er in eigen huis alles aan doen om deze nederlaag te herstellen en de beker te kunnen 'verdedigen'.

Sliedrecht wint

De koploper van de eredivisie, Sliedrecht Sport, nam ook een belangrijke eerste stap richting de bekerfinale. Trainer Matt van Wezel vertrekt na dit seizoen en hij wil graag afscheid nemen met een prijs. Zijn ploeg wil dat ook en liet zien dat het in de side-out erg sterk is. Coolen-Alterno vocht voor wat het waard is en gaf het publiek een mooie strijd.

Maar de individuele klasse van Sliedrecht bleek te groot. Op de belangrijke momenten maakte de speelsters van de regerend landskampioen het verschil. In Apeldoorn won de ploeg uit Zuid-Holland dan ook met 1-3 (19-25, 23-25, 25-16, 16-25). Op 31 januari kan Sliedrecht in eigen huis een plek in de finale veroveren. 

Uitslagen halve finales nationale beker:

Eurosped - VC Sneek 3-1 (17-25, 26-24, 25-9, 25-21)
Coolen-Alterno - Sliedrecht Sport 1-3 (19-25, 23-25, 25-16, 16-25)

Foto: Herman Zandhuis

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×