Eredivisie Dames

Eurosped in halve finale met nieuwe Canadese libero

Ook voor de dames is het tijd voor de halve finales van de nationale beker. Vanavond worden de heenwedstrijden gespeeld en op 31 januari zal duidelijk worden wie de finalisten van 2018 worden. Eurosped neemt het vanavond in eigen huis op tegen bekerhouder VC Sneek. Bij de Vroomshoopse ploeg zal de nieuwe Canadese libero in actie komen.

Het was eind december slecht nieuws voor Team Eurosped. Libero Kim de Wild raakte zwaar geblesseerd en komt dit seizoen niet meer in actie. In de winterstop handelde het bestuur van de Twentse club snel; op korte termijn werd er een vervangster aangetrokken.

De Canadese Marisa Mota is de nieuwe libero van Eurosped. Ze debuteerde zondag al tegen Flynth FAST en deed dat erg goed. Ze moest duidelijk even wennen, maar ging steeds beter spelen. Mota (23) is geboren in Kitchener (Canada) maar beschikt ook over een Portugees paspoort en is daardoor direct inzetbaar. Ze speelde de afgelopen vijf seizoenen bij de Dalhousie Tigers, het universiteitsteam van Dalhousie University in Halifax (Canada).

Eurosped is trots op de komst van de Canadese speelster en verwacht veel van haar. Diane Rademaker, bestuurslid Technische Zaken: "We denken met het contracteren van Marisa Mota een libero gevonden te hebben waarmee Team Eurosped snel weer de goede lijn van de afgelopen weken weet op te pakken. En dat moet ook wel met onder andere de halve finale bekerwedstrijd tegen VC Sneek op 17 januari a.s. in het vooruitzicht, maar natuurlijk ook het doel om de play-offs van de eredivisie te bereiken."

Het Vroomshoopse publiek kan vanavond in de halve finale tegen VC Sneek beoordelen of Mota inderdaad van meerwaarde is. De andere halve finale gaat tussen Coolen-Alterno en Sliedrecht Sport, de koploper van de eredivisie.

Programma halve finales nationale beker:
Eurosped - VC Sneek
Coolen-Alterno - Sliedrecht Sport

De returns worden op woensdag 31 januari gespeeld.

Er staat vanavond ook een inhaalwedstrijd op het programma in de eredivisie dames. Flynth FAST ontvangt Nering Bogel VC Weert.


Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×