Er werd woensdagavond een bijzondere wedstrijd gespeeld in Vroomshoop. Voor het eerste in de geschiedenis een Twentse derby op het hoogste niveau tussen Eurosped en Apollo 8, de debutant in de eredivisie. Het werd een snelle, overtuigende 3-0 (25-14, 25-15, 25-21) overwinning voor thuisploeg Eurosped. De ploeg is daardoor nu de trotse koploper.

Trainer Jan Berendsen zag zijn Eurosped-dames goed beginnen. Met een sterke service wist de thuisploeg de gasten uit Borne flink onder druk te houden en ging het snel dankzij de sterke side-out van de Vroomshoopse ploeg: 25-14.

Ook in de tweede set was het niveauverschil tussen de twee Twentse ploegen goed zichtbaar, Eurosped speelde vol energie en kon veel variëren in het spel. Daar had Apollo 8, afgelopen seizoen de kampioen in de Topdivisie, geen antwoord op. De ploeg uit Borne lijkt nog te moeten wennen aan het hogere tempo in de eredivisie. De tweede set ging met 25-15 naar de meer ervaren thuisploeg.

In de derde set werd het meer een wedstrijd, Apollo 8 wist meer grip te krijgen op het spel van Eurosped. De debutant in de eredivisie nam zelfs een voorsprong (7-10), maar kon het niet volhouden. Na 15-15 wist de thuisploeg alsnog het verschil te maken en werd er met 25-21 gewonnen, mede dankzij uitblinkster Vera Mulder die goed was voor 15 punten.

Trainer Berendsen blikte terug in Tubantia: "Het is lastig om na twee gewonnen sets ook in de derde set nog geconcentreerd te blijven spelen. Dat is voor ons iets om aan te werken." Eurosped is dankzij de 3-0 zege de nieuwe koploper van de eredivisie, met 8 punten uit 3 wedstrijden. Regio Zwolle volgt met 7 punten uit 3 duels. Sliedrecht Sport staat op de derde plek met 6 punten, maar speelde wel pas twee wedstrijden.