Ex-talentcoach Han Abbing drie maanden naar Salomonseilanden

Ex-talentcoach Han Abbing drie maanden naar Salomonseilanden

Han Abbing (58) kiest voor een avontuur van drie maanden op de Salomonseilanden. Na zijn vertrek bij het Duitse VfB Suhl ging hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Met ondersteuning van Peter van Tarel (manager Sportontwikkeling bij de Nevobo) solliciteerde hij bij de FIVB waar ze ervaring hebben met internationale projecten. Dat bleek succesvol. In navolging van Matt van Wezel en Lesley de Jonge (beiden in Nepal geweest) is hij de derde Nederlandse coach die voor een avontuur in het verre oosten kiest.

Voor de FIVB gaat Han Abbing de volleybalbond van de eilandengroep ondersteunen, gaat hij de nationale teams trainen en zal hij aan de slag gaan om volleybal in het onderwijs neer te zetten. Met zijn vele volleybal- en trainerservaringen gaat Abbing er niet met lege handen naartoe, maar een concreet plan heeft hij niet: ‘’Ik ga er heel open minded naartoe en ze verder in aanraking brengen met volleybal dan dat ze al zijn.”

Voor wie al weleens op de eilanden is geweest weet dat volleybal niet volledig nieuw zal zijn. “Er is een volleybalbond en er is een beachvolleybal programma dus er is al wel een basis, maar het is natuurlijk niet te vergelijken met wat wij hier in Europa hebben.” Daarnaast ziet Abbing ook kansen om mogelijk wedstrijden te organiseren: “Dat zou best kunnen. Ik heb bijvoorbeeld al contact gezocht met een eiland daar dicht in de buurt.”

Abbing: “Ik zie dit als een leuke uitdaging voor mij, omdat het natuurlijk volledig anders is dan als je bij een club binnenkomt en meedoet aan EK’s en WK’s, maar daarom vind ik het wel een bijzonder avontuur dat ik mag gaan doen. Zo benader ik het ook; een avontuur waarin volleybal de rode draad is. De komende dertien weken ben ik iedere dag beschikbaar en iedere dag zal er wel wat gebeuren. Ik zal voor veel verrassingen komen te staan en als wij elkaar dan weer spreken zal ik waarschijnlijk veel te vertellen hebben.”

Maandagavond begon Han Abbing aan zijn reis naar de eilandengroep en verwacht woensdag aan te komen. De Salomonseilanden (ruim 14.000 kilometer hiervandaan) zijn een eilandengroep in het westelijk deel van de Stille Oceaan ten oosten van Nieuw-Guinea die sinds 1978 een onafhankelijke staat vormen. De eilandengroep bestaat uit zes grote eilanden in twee rijen en bijna duizend kleine eilandjes. Er wonen iets meer dan 600.000 mensen en er is welgeteld één sporthal aanwezig.

Han Abbing
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×