VC Sneek wil de finale om de landstitel behalen en is daar heel dichtbij. Concurrent Springendal Set-Up'65 verloor van koploper Sliedrecht Sport (al finalist) en zelf won de Friese ploeg in eigen huis met 3-1 van FAST. Met een voorsprong van drie punten gaat Sneek volgende week de laatste ronde in, het moet heel gek lopen willen de Friese dames de finaleplek niet veroveren. Ze hebben nog slechts 1 setje nodig om zich te plaatsen.

Sneek wist dat de concurrent in de strijd om de tweede plek, Springendal Set-Up'65, in deze speelronde wel eens punten zou kunnen laten liggen tegen een pittige tegenstander: koploper Sliedrecht. Zelf de volle buit binnenhalen was dan ook het doel om daarmee optimaal te kunnen profiteren.

Maar in de eerste set liep het nog niet echt bij de Friese ploeg. Er slopen enorm veel fouten in het spel en FAST wist op de juiste momenten met iets meer scherpte toe te slaan: 24-26 en daarmee 0-1 in sets. In de tweede set wist Sneek knap het tij te keren en de set overtuigend te winnen met sterker spel: 25-19.

Anlène van der Meer was aanvallend flink op dreef geraakt en ze ging ook in de derde set sterk verder. FAST kreeg maar geen grip op het snelle en gevarieerde aanvalsspel van de thuisploeg en de set eindigde in 25-16 voor Sneek. FAST gaf niet op en wist na twee kansloze sets het in de vierde set weer erg spannend te maken.

De twee teams gaven elkaar niks cadeau en het leverde een zeer mooie strijd op in de vierde set. FAST kwam daarin zelfs op setpoint bij 24-25. Sneek bleek weer wat wisselvallig, maar op de cruciale momenten maakte de Friese ploeg het wel af: 27-25.

Ontknoping

In de laatste speelronde van de kampioenspoule valt pas de beslissing. Wie mag het tegen Sliedrecht Sport opnemen in de finale? VC Sneek heeft de beste papieren en staat al met een been in de finale. De Friese ploeg staat drie punten voor op Springendal Set-Up'65 en speelt volgende week nog thuis tegen Zwolle.

Springendal Set-Up '65 wacht nog een pittige uitwedstrijd bij Eurosped. Daarnaast heeft VC Sneek een beter set gemiddelde: +6 ten opzichte van Set-Up. Conclusie: de Friese ploeg heeft genoeg aan 1 setje in de laatste wedstrijd. Dus bij een 1-3 nederlaag in eigen huis tegen Zwolle, plaats Sneek zich voor de finale.