Afgelopen zaterdag 31 maart 2018 werd in Beverwijk, Koog aan de Zaan, Purmerend en Wognum de belangrijkste nationale jeugdtitels verdeeld bij de finales van de Volleybaldirect Open (NOJK). De Jaap Kasteel Trofee voor de best presterende vereniging werd gewonnen door Sliedrecht Sport, dat de meeste kampioenen bij de jongens kende. Sudosa-Desto uit Assen sleepte de meeste prijzen in de wacht bij de meisjes.

De oudste categorie (A-jeugd) speelde haar finales in Koog aan de Zaan, de B-teams trokken ten strijde in Purmerend, Wognum verwelkomde de C-teams en de jongste categorie CMV trad aan in Beverwijk. De vele vrijwilligers van de gastverenigingen zorgden er mede voor dat de finaledag een waar volleybalspektakel werd. vanaf deze plaats willen wij al die helpende handen (wedstrijdleiding, tellers, EHBO-ers etc.) nogmaals bedanken voor hun inzet!

A-jeugd In Koog aan de Zaan plaatsten Voltena en VC Zwolle zich ten koste van  Irene en Sudosa voor de grote finale. De strijd om he brons werd uiteindelijk gewonnen door de ploeg uit Assen. De finale was er één om naar uit te kijken. In de eerder gespeeld poulewedstrijd was Voltena de sterkste ploeg, dus de Zwolse meiden waren gebrand op revanche. Het werd een spannend duel, waar uiteindelijk de meiden van Voltena de nationale titel pakten.

Bij de A-jongens veroverde Sliedrecht Sport de eerste plaats, door in de finale Compaen te verslaan. Het brons was voor Inter Rijswijk, waardoor Alerno net naast het podium eindigde.

B-jeugd In de finale tussen de B-jongens van Taurus en Orion, maakte Taurus de minste fouten en kende Orion de mooiste momenten. De superspannende tweede set eindigde in het voordeel van Taurus (26-24), dat daarmee de titel veroverde. Het brons was voor Inter Rijswijk, dat Sliedrecht Sport versloeg in de kleine finale..

Hoewel het in de poulewedstrijd van Sudosa tegen VoCASA eerder die dag nog heel spannend werd in de tweede set (26-24), heerste de ploeg uit Assen in de B-finale van de meisjes en was het zilver voor VoCASA. De derde plaats ging naar Ecare Apollo 8, dat in de strijd om het brons sterker was dan Next Volley Dordrecht.

C-jeugd Dubbel succes voor Sliedrecht Sport in de C-categorie, waar zowel de meiden als de jongens kampioen werden. Zilver was er voor de jongens van VV Alterno en de meiden van Krekkers, het brons ging naar Prima Donna Kaas Huizen (jongens) en Ecare Apollo 8, waardoor respectievelijk SV Dynamo en Next Volley Dordrecht net naast het podium eindigden.

CMV De CMV-jongens van Avior uit Deventer mogen zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen, net als de meisjes van RIvo Rijssen. De zilveren plakken in de jongste jeugdcategorie gingen naar Sudosa-Desto (j) en Seesing Personeel Orion (m). Brons was er voor de jongens van VV Alterno en meisjes van Dynamo Tubbergen.

Klik hier voor meer wedstrijddetails en de eindstand van de Volleybaldirect Open 2018.