De dames van Flynth FAST hebben zondagmiddag een grote stap gezet richting handhaving in de eredivisie. Het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis liet na een pittig seizoen tegen Nering Bögel VC Weert zien dat ze mentaal sterk zijn. De 3-1 overwinning (25-22, 25-18, 24-26, 25-22) brengt Flynth FAST op vier punten voorsprong op de hekkensluiter in de degradatiepoule, Peelpush.

Flynth FAST was na de laatste reguliere competitiewedstrijd op 10 februari blij met de drie weken rust. De eerste wedstrijd in de tot ‘Limburgs kampioenschap’ verworden degradatiepoule stond pas op zondag 4 maart gepland.

Trainer Jacek Ziemba en zijn speelsters dachten rustig en goed voor te kunnen bereiden op de eerste wedstrijd, maar dat liep anders. Een griepgolf was vervelend maar nog te doorstaan, de ernstige blessure die de ervaren captain Steffie Janshen (afgescheurde achillespees) opliep trof het team in de ziel.

Op karakter rechtte het team de rug. Met de geblesseerde Janshen aan de zijlijn toonde Flynth FAST veerkracht tegen VC Weert. Dat bleek in de sfeervolle Activiahal in alle sets. Een sterk eindschot bracht de winst in de eerste set en dat gaf vertrouwen aan de thuisploeg (25-18).

Na veel opwinding over een aantal arbitrale beslissingen, een gele kaart van trainer Ziemba en het verlies (24-26) van de tweede set hield de thuisploeg het hoofd koel. Ook het hectische slot in de vierde set bracht Flynth FAST niet uit balans. Nering Bögel VC Weert kwam na een rode kaart voor trainer Ziemba terug tot 23-22 maar verder liet FAST het niet komen. Met 25-22 werd de belangrijke driepunter veiliggesteld.

Ziemba na afloop: “We waren in de eerste twee sets erg goed maar over het geheel speelden we wisselvallig. We misten ritme na drie weken rust. Maar ik ben tevreden.”