Beachvolleybal Team Nederland

Geen Nederlands succes bij King of the Court Hawaii

De King of the Court Crown Series ging vrijdag verder op Hawaii. In Waikiki werd er niet alleen gestreden om de titel King of the Court, de dames deden nu ook mee voor de titel Queen of the Court. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen verdedigden samen met Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst de Nederlandse eer bij de mannen, Sanne Keizer en Madelein Meppelink en Joy Stubbe en Marleen van Iersel debuteerden in deze snelle competitievorm.

De King of the Court Crown Series, georganiseerd door het Nederlandse bedrijf Sportworx in samenwerking met de AVP en de FIVB, bleken wederom een groot succes. Het publiek en ook zeker de spelers omarmen de nieuwe, snelle competitievorm met hoge amusementswaarde. Ook op Hawaii leverde het spectaculaire wedstrijden op tussen de beste teams van de wereld. 

Kings

Op het prachtige strand van Waikiki kroonden de Amerikanen Jake Gibb en Taylor Crabb zich tot Kings of the Court. In de laatste ronde van de grote finale waren ze te sterk voor de Noren Mol/Sorum (zilver) en de Amerikanen Rosenthal/Budinger (brons). 

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen speelden weer samen en drongen ook tot de finale (laatste 5) door, maar daarin konden ze het sterke spel niet lang genoeg vasthouden. Wel wonnen de mannen van Beachvolleybal Team Nederland nog een mooie prijs, ze hadden de 'longest stay' op de Kingskant van het veld. Bouter en Varenhorst vlogen er in de halve finale uit.

Queens

Ook bij de dames was er geen Nederland succes. Sanne Keizer en Madelein Meppelink en Joy Stubbe en Marleen van Iersel speelden goed in de eerste ronde, maar in de halve finale lukte het ze niet om het verschil te maken. De eerst titel Queen of the Court ging naar het Amerikaanse team Larsen/Stockman. 

Topteams uit de hele wereld gaan nog 1 keer strijden om de prijzen, komend weekend is King of the Court in Huntington Beach. De vier Nederlandse teams komen daar wederom in actie.   

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×