Beachvolleybal

Geen Oranje succes in kwalificatie van Baku Satellite

Twee Nederlandse teams probeerden zich gisteren te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Baku Satellite. Jannes van der Ham en Sven Vismans werden uitgeschakeld door Rusland en kunnen zich nu gaan voorbereiden op de World Tour in Aalsmeer. Mered de Vries en Julia Wouters wonnen van Hongarije, maar moesten daarna hun meerdere erkennen in Frankrijk. Annemieke Driessen en Ilke Meertens starten vandaag wel op het toernooi in Baku, ze waren rechtstreeks geplaatst.

Jannes van der Ham, die net gestart is in de eredivisie met Inter Rijswijk, en Sven Vismans hoopten in Baku het goed te doen om wat internatonale rankingpunten te verzamelen. In de eerste ronde van het kwalificatietoernooi hoefden ze niet in actie te komen, ze kregen een bye. In de tweede ronde stonden ze tegenover de Russen Bakhnar en Bogatov. Het werd een hele mooie strijd die uiteindelijk in drie sets beslist werd. De Russen maakten het af en wonnen met 2-1 (21-16, 13-21, 18-16).

Jannes Van Der Ham En Sven Vismans Baku

Mered de Vries en Julia Wouters begonnen in het kwalificatietoernooi met een wedstrijd tegen het Hongaarse team Lakatos/Lutter. Dat leverde een spannende strijd op, maar uiteindelijk lieten de routinier en de jonge speelster hun klasse zien in de beslissende derde set: 2-1 (21-16, 20-22, 15-9).

In de tweede ronde van de kwalificatie stonden de Nederlandse vrouwen tegenover het Franse team Placette/Chamereau. Die bleken een maatje te groot en wonnen met 21-15 en 21-18.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×