De stormen Dudley, Eunice en Franklin hebben ervoor gezorgd dat dit jaar het Summer Beach Volleyball Circuit op Ameland wederom niet kan plaatsvinden. “Na twee jaar afwezigheid op Ameland door corona is het vervelend om te moeten mededelen dat het strand bij The Sunset grotendeels is weggespoeld en daarmee het SBVC Ameland voor het derde jaar op rij niet kan plaatsvinden.”

Zoals jullie allemaal weten zijn er afgelopen weken drie heftige stormen over Nederland getrokken. Dit heeft overal de sporen achtergelaten, helaas ook op Ameland waar de editie na twee jaar afwezigheid eindelijk weer zou plaatsvinden. Op Ameland is bij The Sunset het strand grotendeels weggeslagen, waardoor het strand met hoogwater tot bij het paviljoen komt. Hierdoor is het onmogelijk om het toernooi, zoals jullie gewend zijn, te laten plaatsvinden op het strand bij The Sunset.

Gezocht naar mogelijkheden
De afgelopen weken is de Nevobo druk in gesprek geweest met de eigenaar van The Sunset, de gemeente en ook de provincie om alles in het werk te stellen om het toernooi dit jaar alsnog te kunnen laten plaatsvinden. Zo is er gekeken of het mogelijk was om een vervroegde zandsuppletie (opspuiten van zand vanuit zee) te laten uitvoeren door de Rijkswaterstaat, maar dit bleek pas mogelijk vanaf aankomende winterperiode. Ook is er gekeken naar het verplaatsen van het toernooi naar een ander strand op Ameland waarvoor een nieuwe vergunning van de milieuwet benodigd was. De verkrijging hiervan bleek een onhaalbare opgave te zijn.

Helaas resulteert dit in het resultaat om het Summer Beach Volleyball Circuit Ameland met nog een jaar uit te stellen.

Foto The Sunset

Summer Beach Volleyball Circuit Ameland 2023
Wel kunnen we jullie mededelen dat we in 2023 dubbel en dwars terugkomen en wel op 23, 24 en 25 juni 2023. Noteer deze data alvast in jullie agenda!

Reservering kosteloos omzetten naar 2023
Heb je voor SBVC Ameland 2022 een reservering gedaan voor een onderkomen? Met onze lokale partners hebben we afgesproken dat eventuele reserveringen kosteloos kunnen worden omgeboekt naar 2023 als aangegeven wordt dat dit vanwege de annulering van het SBVC Ameland 2022 is.

Kalender Summer Beach Volleyball Circuit
Begin april delen we ook de nieuwe kalender voor aankomend seizoen! Houd www.volleybal.nl en de socials van het Summer Beach Volleyball Circuit hiervoor goed in de gaten. Tot snel!

Summer Beach Volleyball Circuit bestaat 30 jaar!
Ondanks dat er dit jaar niet gespeeld kan worden op het strand van Ameland wordt er later dit jaar, naar verwachting in het najaar, wel gefeest op dit prachtige beachvolleybaleiland! Dit jaar vieren we namelijk het 30-jarig jubileum van het Summer Beach Volleyball Circuit. Graag vieren we dit met jou en Jelle B.! Meer informatie hierover volgt later.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×