Geen succes voor Nederlandse dames in Portugal

Geen succes voor Nederlandse dames in Portugal

Op de 4-sterren FIVB World Tour in Espinho hebben de drie Nederlandse damesteams zich vandaag niet weten de kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Laura Bloem en Jolien Sinnema wisten nog wel in de tweede kwalificatieronde te komen, maar verloren daarin van Duitsland. Katja Stam en Julia Wouters en Emi van Driel en Raisa Schoon lagen er na de eerste ronde al uit.

Bloem en Sinnema begonnen vanmiddag met een wedstrijd tegen het Zweedse duo Ogren/Nilsson. Dat leverde een mooie, overtuigende zege op de dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). Het werd 21-15 en 21-16 voor Oranje.

Later vandaag moesten de BTN-dames in hun tweede kwalificatieduel flink aan de bak tegen het Duitse topteam Ludwig/Kozuch. De Duitse speelsters waren volledig de baas in het veld, Bloem en Sinnema konden maar geen druk op ze leggen en zo werd het snel 0-2 (11-21 en 17-21). Helaas dus geen hoofdtoernooi voor de BTN-dames.

Stam en Wouters stonden in hun eerste kwalificatiewedstrijd tegenover het Spaanse duo Soria/Carro. Het werd een zeer spannende wedstrijd die pas in de derde set werd beslist. Het werd uiteindelijk nipt 21-18, 20-22 en 15-11 voor de Spaanse dames. 

Ook voor Emi van Driel en Raisa Schoon eindigde het toernooi in Espinho al na de eerste kwalificatiewedstrijd. Ze konden geen vuist maken tegen het Japanse duo Jinjin Zeng & MeiMei Lin en verloren met 21-16 en 21-18. 

Alleen Joy Stubbe en Marleen van Iersel starten dus in het hoofdtoernooi van het 4-sterren toernooi in Portugal. Die waren rechtstreeks geplaats.

Kwalificatie mannen

Jasper Bouter en Ruben Penninga hopen zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi, de BTN-mannen kunnen in Espinho veel rankingpunten veroveren. 

Ook Dirk Boehle en Stefan Boermans gaan donderdag proberen zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Gallery Pic 153
Gallery Pic 159
Gallery Pic 160
Gallery Pic 164
Gallery Pic 165
Gallery Pic 161
Gallery Pic 162
Gallery Pic 163
Gallery Pic 158
Gallery Pic 156
Gallery Pic 155
Gallery Pic 157
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×