Oranje jeugd meisjes

Geen WK voor meiden Jeugd Oranje

De meiden van Jeugd Oranje konden hun favorietenrol vandaag in de wedstrijd om plaats 5-8 tegen Slovenië niet waarmaken. Te veel eigen fouten en een vrij uit spelende opponent nekten de meiden van bondscoach Julien van de Vyver vandaag op het EK in Arnhem. Na twee uur spelen en een hele spannende slotfase werd het 1-3. “Heel jammer dat we onze kans op kwalificatie voor het WK later dit jaar verspeeld hebben. Het was een zwaar toernooi en tegen een ploeg als Slovenië moet je zelf het spel maken. De meiden legden zichzelf daarbij te veel druk op, waardoor er te veel foutjes in ons spel slopen. Eigenlijk hebben we van onszelf verloren. Hopelijk kunnen we morgen in ieder geval nog wel kwalificatie voor het EYOF veilig stellen”, reageerde de teleurgestelde bondscoach na afloop.

Morgen speelt Oranje om 12 uur tegen Polen, dat eerder vanmiddag van Duitsland verloor. Klik hier voor tickets.

Van de Vyver startte vandaag met Dagmar Boom, Hester Jasper, Demi Korevaar, setter Sarah van Aalen, Lisa Nobel, Indy Baijens en libero Susanne Kos.

Rommelig begin
Nederland begon wat slordig, eigen foutjes bezorgden de Sloveense meiden een kleine voorsprong (0-3). Oranje slaagde er niet in het gaatje te dichten en na een ace van Slovenië riep bondscoach Julien van de Vyver zijn team dan ook naar de kant (7-11), waarna hij Rianne Vos in het veld bracht voor Boom (7-12). Het bleef rommelig ogen aan Oranje zijde en daar profiteerde Slovenië gretig van (7-14). Met Vos op servicepositie scoorde Nederland zes punten op rij en vond zo de aansluiting (13-14). Het lukte Oranje niet langszij te komen, waarna van de Vyver Vera Mulder binnen de lijnen bracht voor Nobel (14-17). Ook dat kon het tij niet keren; de openingsset ging met 21-25  naar Slovenië.

Overtuigende winst 2e set
Vos en Mulder mochten blijven staan in het tweede bedrijf, waarin Nederland voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam (4-3). Bij de eerste verplichte onderbreking bedroeg de marge vier in het voordeel van Oranje (8-4), even later bracht een vernietigende uithaal van Jasper Nederland in de dubbele cijfers (10-6). Slovenië krabbelde op (10-7), maar na een kill block van Oranje, was het verschil weer vijf (15-10). Dit keer gaf Nederland de voorsprong niet meer uit handen. Korevaar zette haar ploeg met een rake klap op setpoint (24-16), dat direct werd verzilverd door een blok van dezelfde Korevaar en spelverdeelster Van Aalen: 25-16.

Slovenië opnieuw op voorsprong
In de derde set keek Nederland al snel tegen een flinke achterstand aan (3-10). Met Korevaar op servicepositie kwam Oranje dichterbij (7-11), maar het lukte niet de aansluiting te vinden. Slovenië scoorde veel via het Nederlandse blok en ook de passing van de thuisploeg liet te wensen over. Bij 8-14 wisselde Van de Vyver Vos voor Annick Meijers, en mede door goed blokkeerwerk wist Oranje te naderen tot 16-19.  Het bleek niet genoeg, een killblok bracht Slovenië gerieflijk op setpoint (17-24) , dat in tweede instantie werd benut: 18-25.

Wisselvallig spel aan beide kanten
Bij het ingaan van de eerste technische time out in set nummer 4 keek Nederland al tegen een achterstand van vier punten aan (4-8). Met Nobel aan service wist Oranje weer aansluiting te vinden (7-8), tot grote vreugde van de luidruchtige oranje aanhang. Jasper smashte haar ploeg op gelijke hoogte (10-10), waarna een blok van Baijens Nederland voor het eerst in de set op voorsprong bracht (11-10). Het stond weer gelijk bij 14-14, waarna Jasper met een direct servicepunt voor 16-14 tekende. Slovenië scoorde vervolgens vier punten op rij (16-18) en bleef lang op voorsprong. Een ace van Korevaar bracht Oranje weer op gelijke hoogte (22-22), na een smash van Jasper was het 23-23. Ondanks een waanzinnige redding aan Nederlandse zijde, kwam Slovenië op matchpoint. Jasper maakte weer gelijk, maar Slovenië sloeg het 2e matchpoint even later binnen: 24-26.

Nederland-Slovenië: 1-3:  21-25, 25-16, 18-25, 24-26

Programma EK U18 meisjes – zondag 9 april 2017 – Sporthal Valkenhuizen, Arnhem

12.00 uur Nederland - Polen (om plaats 7/8)
14.00 uur Servië - Wit-Rusland (om plaats 3/4)
14.30 uur Slovenië - Duitsland (om plaats 5/6)
16.30 uur Italië - Rusland (finale)


Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×