Afgelopen dinsdag werd bekendgemaakt dat de avondlockdown wordt verlengd t/m 14 januari. Lees hieronder welke gevolgen dit heeft voor de Volleybaldirect Open (NOJK), het NK Beach Indoor en de competities.

In navolging van het eerdere bericht dat alle wedstrijden en toernooien gedurende de avondlockdown uitgesteld worden, is nu het besluit genomen om het NK Beach Indoor en de voorrondes van de Volleybaldirect Open (NOJK), die beide in het weekend van 7/8 januari gepland stonden, te verplaatsen. Hieronder legt de Nevobo uit hoe het vervolg van de competities vanaf 17 januari wordt gezien.

Volleybaldirect Open (NOJK)

De voorronde van de Volleybaldirect Open zal nu gespeeld worden op 26 februari 2022, de datum waarop oorspronkelijk de halve finale gepland stond. De halve finale wordt naar zaterdag 16 april verplaatst en de finale zal nu op 21 mei plaatsvinden. Het Nationaal Gesloten Jeugd Kampioenschap (NGJK) wordt om die reden verschoven naar 4 juni. Dit alles onder voorbehoud dat accommodaties en vrijwilligers beschikbaar zijn. Hierover wordt nog contact gezocht met de organiserende verenigingen.

NK Beach Indoor

Ook het NK Beach Indoor in Aalsmeer wordt verplaatst. Dit toernooi wordt nu op zaterdag 23 april en zondag 24 april gespeeld.

Herstart competitie vanaf 17 januari 2022

De Nevobo bereidt zich voor op een herstart van de competitie in de week van 17 t/m 23 januari. De volleybalbond beseft dat meerdere teams niet of slechts beperkt in de gelegenheid zijn geweest om in de tussentijd te trainen. Er zal daarom coulant worden omgegaan met het afmelden en verplaatsen van wedstrijden die in deze speelweek van 17 t/m 23 januari ingepland staan. Daar staat tegenover dat er ook teams zijn die in deze periode wel door hebben kunnen trainen en graag weer met de competitie van start gaan. Die ruimte wil de Nevobo dan ook bieden.

Alle wedstrijden in de Topdivisie en lager t/m zondag 16 januari zijn uit het programma gehaald en op uitgesteld gezet.

Geen PD-wedstrijden dit seizoen

De prioriteit ligt bij het uit kunnen spelen van de competitie. Hiervoor wordt ruimte gecreëerd door de reserveweek die na speelronde 22 in het programma stond en de week waarin de PD-wedstrijden ingepland stonden volledig vrij te maken om competitie te spelen. Dit zijn de weken van 11 t/m 16 en 18 t/m 23 april.

Bovenstaande geldt voor zowel de jaarcompetitie als de halfjaarscompetitie.

De mogelijkheid om PD-wedstrijden te kunnen spelen komt hiermee te vervallen. Promotie en degradatie wordt bepaald zonder PD-wedstrijden te spelen. De exacte uitwerking hiervan zal binnenkort worden gecommuniceerd.

Voor de enkele wedstrijd om het amateurkampioenschap van Nederland tussen de beide nummers 1 uit de Topdivisies wordt nog een geschikt moment gezocht.

Ook de mogelijkheid tot zij-instroom in de 3e divisie en promotieklasse richting volgend seizoen komt hiermee te vervallen omdat er niet kan worden deelgenomen aan PD-wedstrijden.

Zoals gezegd bereidt de Nevobo zich voor op een herstart van de competitie vanaf 17 januari. Begin januari beoordeelt het kabinet of de coronamaatregelen verlengd of versoepeld kunnen worden. Indien nodig zal hier vervolgens weer op geanticipeerd worden.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn