Goede start Nederlandse teams in Las Vegas

Goede start Nederlandse teams in Las Vegas

In Las Vegas is het laatste grote FIVB World Tour evenement gestart. Op het 4-sterrentoernooi in de Amerikaanse gokstad zijn drie Nederlandse teams begonnen met een overwinning. Robert Meeuwsen is hersteld van een blessure en kreeg groen licht om met Alexander Brouwer mee te doen in Vegas. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland wonnen meteen van Amerika.

Brouwer en Meeuwsen zijn blij dat ze weer spelen, want ze baalden er enorm van dat ze het toernooi in China op het laatste moment moesten afzeggen. Meeuwsen kreeg nu groen licht en is helemaal fit. Dat toonde hij meteen aan in de eerste poulewedstrijd.

De BTN-heren openden het toernooi tegen de Amerikanen Rosenthal/Budinger. In die wedstrijd kwamen de Nederlanders geen moment in de problemen, ze speelden zeer solide en met een goede service en sterk blokkerend werk van Meeuwsen werd het een overtuigende zege: 21-14 en 21-17. De mannen spelen vrijdagmiddag Nederlandse tijd om de poulewinst tegen Italië. 

Ook Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst begonnen het toernooi in Amerika goed. Ze speelden in hun eerste poulewedstrijd tegen het Servische team Basta/Kolaric. Met goed spel werd er met 21-18 en 21-18 gewonnen. In de tweede poulewedstrijd wacht een sterke tegenstander: de Noorse nummer 1 van de wereld Mol en Sorum.

Vrouwen

Ook Joy Stubbe en Marleen van Iersel zijn op het 4-sterrentoernooi in Las Vegas goed gestart. Ze speelden in hun eerste wedstrijd tegen een nieuw gevormd Amerikaans duo, beachvolleyballegende Kerri Walsh Jennings en Brooke Sweat. Stubbe en Van Iersel legden veel druk bij het thuisspelende duo, Walsh Jennings is zelfs ook organisator van het toernooi (samenwerking tussen de FIVB en p1440). Dat leverde een mooie zege op: 21-16 en 21-14. De Nederlandse dames spelen vrijdagavond om de poulewinst tegen Canada.

Laura Bloem en Jolien Sinnema wisten hun eerste pouleduel in Las Vegas niet te winnen. Ze speelden een goede partij, maar de BTN-dames moesten nipt hun meerdere erkennen in het Amerikaanse topteam Stockman/Larsen. Het werd 21-19, 16-21 en 15-11. Tegen Polen moeten Bloem en Sinnema vrijdagavond winnen om in het toernooi te blijven. 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×