Vandaag werden de eerste poulewedstrijden op het Elite 16-toernooi in Kaapstad gespeeld. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn het toernooi sterk begonnen met twee overwinningen. Leon Luini/Ruben Penninga en Stefan Boermans/Matthew Immers verloren hun eerste poulewedstrijd.

Twee keer winst voor Brouwer/Meeuwsen
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen opende het toernooi vanochtend met een overtuigende 2-0 (21-14 en 21-16) overwinning op Izac Carracher en Mark Nicolaidis uit Australië. In hun tweede duel tegen de Oostenrijkse Moritz Pristauz en Martin Ermacora kregen ze meer weerstand, maar na drie sets kwamen de Nederlanders opnieuw als winnaar uit de bus. Morgen spelen ze hun laatste poulewedstrijd tegen Issa Batrane en Frederick Bialokoz. Het Engelse duo plaatste zich via de kwalificatie voor het hoofdtoernooi.

Luini/Penninga en Boermans/Immers verliezen eerste poulewedstrijd
Leon Luini en Ruben Penninga stonden in hun eerste poulewedstrijd tegenover Cherif Younousse en Ahmed Tijan uit Qatar. In de eerste set ging het lang gelijk op tussen de twee teams, maar bij een stand van 17-18 scoorde Cherif/Ahmed drie punten op rij. De Nederlanders konden één setpunt wegwerken, maar het volgende punt was voor Qatar: 21-19. In de tweede set sloeg Cherif/Ahmed al snel een gat van vier punten (7-3). Luini en Penninga konden de achterstand niet meer goedmaken en verloren de set met 21-15.

Ook Stefan Boermans en Matthew Immers verloren vandaag hun eerste poulewedstrijd. De Franse Arthur Canet en Téo Rotar, die zich gisteren via de kwalificatie geplaatst hadden voor het hoofdtoernooi, wonnen het spannende duel met 0-2 (20-22 en 19-21). De Fransen maakten aanvallend minder punten, maar profiteerden van de hogere foutenlast aan Nederlandse zijde. Morgen speelt Boermans/Immers nog tegen de Italiaanse Nicolai/Cottafava en de Zuid-Afrikaanse Williams/Goldschmidt, die vandaag al tegen elkaar speelden. Dat duel werd eenvoudig gewonnen door de Italianen (21-15 en 21-11).

Uitslagen

Brouwer/Meeuwsen - Carracher/Nicolaidis 2-0 (21-14, 21-16)
Cherif/Ahmed - Luini/Penninga 2-0 (21-19, 21-15)
Boermans/Immers - Canet/Rotar 0-2 (20-22, 19-21)
Brouwer/Meeuwsen - Pristauz/Ermacora 2-1 (

Programma vrijdag

Datum

Tijd (NL)

Teams

vr. 4 november

10.00 u

Luini/Penninga - Bello, Ja./Bello, Jo. (ENG)

vr. 4 november

11.00 u

Nicolai/Cottafava (ITA) - Boermans/Immers

vr. 4 november

16.00 u

Brouwer/Meeuwsen - Batrane/Bialokoz (ENG)

vr. 4 november

17.00 u

Boermans/Immers - Williams/Goldschmidt (RSA)

vr. 4 november

20.00 u

Åhman/Hellvig (SWE) - Luini/Penninga

Livestreams
Alle wedstrijden van het Elite 16-toernooi in Kaapstad zijn live te volgen op Volleyballworld.tv. Voor een beachvolleybal abonnement betaal je $5.99 per maand.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×