Het Dutch Tournament in Assen is na een jaar afwezigheid weer terug op de zitvolleybalkalender. De Europese bond ParaVolley Europe organiseert tijdens het toernooi de eerste Golden Nations Leagues voor mannen en vrouwen en kent een zeer sterk deelnemersveld. In totaal zijn er vijf deelnemers aan de Paralympische Spelen van Tokio die hun opwachting maken en uiteraard zijn de Nederlandse teams van de partij. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juli strijden de teams om de prijzen in de Stadsbroekhal in Assen.

Vrouwen
Bij de vrouwen doen er zes teams mee, waaronder wereldkampioen Rusland en Paralympisch kampioen Verenigde Staten. Daarnaast zijn Oekraïne, Duitsland en Slovenië de tegenstanders van de Nederlandse ParaVolley Dames.

Het zal voor de ploeg van bondscoach Hong Zhao een toernooi worden waarin ze veel zullen leren. In het afgelopen coronajaar heeft het team vooral online kunnen trainen, per mei van dit jaar hebben ze in voorbereiding op het toernooi in Assen weer in de zaal kunnen samenkomen.

Hong Zhao: “In zeven weken moesten we iedereen klaarstomen voor Assen. Het is spannend. Wij hebben sinds anderhalf jaar een compleet nieuw team. Niet een speler die ervaring heeft met het spelen van een toernooi. Misschien winnen we niets, maar we moeten ons niet zomaar laten wegslaan.”

De vrouwen spelen in een poule tegen alle tegenstanders. Aan het eind van het toernooi worden plaatsingswedstrijden gespeeld voor de plekken 1-2, 3-4, en 5-6.

Speelschema:

Dag, tijd

Wedstrijd

Vrijdag 9.00 uur

Oekraïne - Nederland

Vrijdag 14.00 uur

Nederland - Duitsland

Zaterdag 11.30 uur

Slovenië - Nederland

Zaterdag 16.30 uur

Verenigde Staten - Nederland

Zondag 11.30 uur

Nederland - Rusland

Zondag 16.30 uur

Plaatsingswedstrijden 1-2, 3-4, 5-6


Selectie:

2

Renske den Haan

3

Gwen Spil

4

Roos Broers

6

Marit Holleeder

7

Brenda Huisinga

9

Noortje van Roosmalen

10

Eefje Opbroek

11

Evi Gröniger

13

Dorien Doorn

14

Jamie Bos

15

Wietske Terpstra

Bondscoach

Hong Zhao

Assistent-bondscoach

Fedde Plankeel

Fysiotherapeut

Sjors van Manen

Teammanager

Chantal van Wamel


Para Volley dames

Mannen
Ook bij de mannen zal het team van Nederland gefocust zijn op zoveel mogelijk leren. Er zijn sterke tegenstanders, met drie deelnemers aan de Paralympische Spelen. Rusland en Bosnië & Herzegovina gaan waarschijnlijk strijden om de winst, daarna zullen Duitsland en Oekraïne waarschijnlijk de meeste kans maken op plek 3 en 4. Voor Nederland ligt de grootste concurrentie bij Kroatië en Servië.

De zeven landen spelen in Assen alleen een enkele poule, waarin ze elk team een keer treffen. De eindstand in de poule is ook de ranking van het toernooi. Voor de Nederlandse ParaVolley Heren staat dit toernooi in het teken van groei en ontwikkeling. De ploeg van bondscoach Hans Mater speelt voor het eerst sinds juli 2019 weer officiële wedstrijden.

Hans Mater: “Voor ons gaat het vooral een leertoernooi worden. We hebben vier nieuwe spelers die voor het eerst een toernooi mee gaan maken, zij zijn vorig jaar mei / juni bij het team gekomen. We moeten de komende jaren naar Kroatië en Servië toe gaan groeien. Ik ben heel benieuwd waar we ten opzichte van hen staan. Tegen de andere vier landen krijgen wij het heel zwaar, daar moet je heel reëel in zijn. Zij zijn veel sterker dan wij op dit moment.”

Speelschema:

Dag, tijd

Wedstrijd

Vrijdag 11.30 uur

Nederland - Servië

Vrijdag 16.30 uur

Duitsland - Nederland

Zaterdag 9.00 uur

Nederland - Rusland

Zaterdag 14.00 uur

Bosnië&Herzegovina - Nederland

Zondag 9.00 uur

Kroatië - Nederland

Zondag 14.00 uur

Nederland - Oekraïne


Selectie:

2

Tom Poortman

7

Loek Hendrix

8

Thijs van den End

9

Geert van den Heuvel

10

Simon Boer

11

Alex Villagran

12

Robert-Jelle Breunesse

13

Ward Goethals

14

Robin van Damme

16

Roy Hulzebosch

18

Tobias Marseille

Bondscoach

Hans Mater

Assistent-bondscoach

Jaap van Helvoort

Fysiotherapeut

Jantine Hop

Teammanager

Chris Vleemink


Para Volley mannen

Livestreams
De wedstrijden zullen allemaal live te volgen zijn op de Facebook-pagina van ParaVolley Europe.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×