Vandaag werden in The Beach Aalsmeer twee duo’s tot Nederlands Kampioen Beachvolleybal Indoor gekroond. Bij de vrouwen won het jonge duo Sonneville/De Jong, bij de mannen ging het goud naar Sengers/Boehlé.

Via de kwalificatieronde op zondag 27 maart plaatsten de 16-jarige Noa Sonneville en de 17-jarige Maren de Jong zich voor het hoofdtoernooi dat gisteren van start ging. Daar bemachtigde het duo al knap een ticket voor de halve finale van vandaag. In een spannend duel wonnen ze uiteindelijk met 2-1 van Piersma/Bekhuis, waarna ze in de finale tegenover Van Vegten/Poiesz kwamen te staan. De bloedstollende eerste set werd pas na meerdere setpunten beslist: met 27-25 ging de winst naar Sonneville en De Jong. Het duo pakte door in de tweede set en sleepte met 21-17 het kampioenschap binnen.

Bij de mannen plaatsten Mees Sengers en Dirk Boehlé zich als eerste team voor finale. In de weg daarnaartoe versloegen ze Groenewold/Van der Loo en Van Veen/Lipke met 2-0. Ook hun tegenstanders Erik Nijland en Kyran Versteegen kwamen de kwartfinale en halve finale door zonder setverlies. In de finale werd de eerste set overtuigend gewonnen door Sengers/Boehlé (21-13). Nijland en Versteegen gaven meer weerstand in de tweede set, maar moesten wederom hun meerdere erkennen in Sengers en Boehlé. Met 21-18 ging de overwinning en het goud naar Sengers/Boehlé.

Foto: Jaap Maars

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn