Er is momenteel veel aandacht voor grensoverschrijdend gedrag binnen de turnwereld. Iedereen binnen de sport, en dus ook binnen het volleybal, heeft een verantwoordelijkheid om te zorgen voor een veilig en geborgen klimaat waarin we allemaal onbezorgd kunnen sporten. De Nevobo, volleybalverenigingen, collega-sportbonden en Centrum Veilige Sport zetten zich daar continu voor in. Het is heel erg belangrijk dat grensoverschrijdend gedrag gemeld wordt. Is jouw grens overschreden of ben je getuige (geweest) van grensoverschrijdend gedrag bij iemand uit je omgeving? Verschillende partijen staan voor je klaar.

Wellicht ben je zelf in aanraking gekomen met grensoverschrijdend gedrag, zoals seksuele intimidatie, pesterijen, fysiek of verbaal geweld, en misschien is dit nog steeds het geval. Dit kan en mag niet gebeuren. Weet dan ook heel goed dat verschillende partijen voor je klaar staan om jou te helpen. Ook als je het bij een ander ziet gebeuren, maar niet zo goed weet hoe je dit moet aanpakken, óók dan kun je aankloppen.

Wie staan er voor je klaar?
De Nevobo, collega sportbonden, sportclubs en Centrum Veilige Sport Nederland doen er alles aan om iedere sporter een veilig sportklimaat te bieden. Ze bieden jou onder andere de ruimte om je verhaal te doen, ook als je dit liever anoniem doet. Naast een luisterend oor helpen ze jou ook verder in de te nemen vervolgstappen als je hier klaar voor bent.

Mogelijkheden melden grensoverschrijdend gedrag
Via onderstaand document ‘Seksuele intimidatie of misbruik in de sport meegemaakt?’ vind je de verschillende partijen die voor jou klaarstaan wanneer dat nodig is. Zo kun je in contact komen met de vertrouwenscontactpersoon binnen jouw vereniging of de Nevobo, maar ook Centrum Veilige Sport Nederland van NOC*NSF staat voor je klaar.

Bekijk ‘Seksuele intimidatie of misbruik in de sport meegemaakt?'

Anoniem melding maken via FIER en SpeakUp
Ook heb je de mogelijkheid om anoniem melding te maken van grensoverschrijdend gedrag. Zo biedt FIER een chat aan waar je anoniem je verhaal kunt doen. Dit platform is er niet alleen voor sporters, maar voor iedereen die met grensoverschrijdend gedrag in aanraking komt. Bij FIER kun je dagelijks terecht. Van maandag tot vrijdag is de chat van FIER open van 16.00 tot 06.00 uur. Op zaterdag, zondag en tijdens de feestdagen is de chat open van 20.00 tot 06.00 uur.

Ga naar FIER

SpeakUp van Centrum Veilige Sport Nederland biedt jou ook de mogelijkheid om anoniem je verhaal te doen. Dit kan zowel online als telefonisch. Bij SpeakUp maak je enkel een melding van grensoverschrijdend gedrag. Je krijgt niet direct een medewerker te spreken via de chat of telefonisch.

Meld anoniem via SpeakUp

Wil je meer weten over wat Centrum Veilige Sport Nederland voor je kan betekenen? Ga dan naar hun website centrumveiligesport.nl.

Vragen over dit artikel?
Neem dan contact op met de vertrouwenscontactpersoon van de Nevobo, Janine Pleizier, via janine.pleizier@nevobo.nl of 06 4631 7335.

Je staat er niet alleen voor!

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×