Oranje Pre Jeugd Jongens

Griekenland te sterk voor Pre-Jeugd Oranje

Pre-Jeugd Oranje heeft vrijdagmiddag op het EK U17 in het Turkse Konya met 3-1 verloren van Griekenland. Het team van bondscoach Arnold van Ree won nipt de tweede set, maar kwam in de overige drie sets niet verder dan de 20 punten. Morgen speelt Nederland de laatste poulewedstrijd tegen Servië.

Bondscoach Arnold van Ree begon net als in de voorgaande wedstrijden met Tieme de Jong (spelverdeler), Kian Macnack (diagonaal), Martijn Brilhuis en Rik Damen (passer/lopers), Luuk Hofhuis en Jesper van Muijden (middens) en Nick Martherus (libero).

Jasper Wijkstra, Luuk Hoge Bavel en Jim Steenbergen vielen gedurende de wedstrijd een of meerdere punten in.

Pre-Jeugd Oranje maakte in de hele wedstrijd meer blokpunten en aces dan de Grieken, maar legde het ondanks af aan het einde van de rit. Met name Dimitrios Mouchlias, die 23 punten scoorde, bleek een plaaggeest voor de Nederlanders. Bij Nederland was vooral Martijn Brilhuis op dreef, hij scoorde 18 keer.

Zaterdag speelt Nederland de laatste poulewedstrijd tegen Servië. De equipe van bondscoach Arnold van Ree moet deze wedstrijd winnen om door te mogen spelen voor de plaatsen 5 t/m 8.

Nederland – Griekenland 3-1 (19-25, 27-25, 19-25, 20-25)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×