Volgend weekend start het Summer Beach Volleyball Circuit traditioneel in Vlissingen. De organisatie pakt dit jaar extra uit, want naast de SBVC-openingsronde is er nog veel meer te doen én zien in Zeeland: Ook een aantal toppers van Beachvolleybal Team Nederland, waaronder Manon Flier/Marleen van Iersel en Madelein Meppelink/Sophie van Gestel, staan volgende week op het Zeeuwse zand. ,,Dit evenement moet een parel voor Zeeland worden’’, zegt organisator van het evenement, Sander van Buren, vol trots. Meedoen kan nog, surf daarvoor naar www.beachvolley.nl.

Zelfs beachen en genieten van de (inter)nationale top  bij Zeeland Beach Classics
Van 22 tot en met 28 mei wordt op het Badstrand Vlissingen de eerste officiële editie van de Zeeland Beach Classics georganiseerd. Naast beachvolleybal staan de komende week in Vlissingen ook beachsoccer, beachtennis en bossaball op zowel recreatief als professioneel niveau op het programma. Blikvangers op het badstrand zullen de (inter)nationale beachvolleyballers zijn. Naast Flier/Van Iersel en Meppelink/Van Gestel treden nog 30 andere topteams aan, waaronder ‘local’ Dirk Boehlé uit Hulst. Van Buren: “De eredivisiewedstrijden vonden vorig jaar ook al plaats in Vlissingen, maar toen nog niet onder de vlag van de Zeeland Beach Classics. Naast de professionele wedstrijden wordt er een recreatief beachvolleybaltoernooi gespeeld. Meer dan zestig teams kunnen deelnemen aan het Summer Beachvolleybal Circuit. Daarvoor kun je je nog inschrijven!”

Zeeland Beach Classics Van Buren zit vol ambities. ,,Wij willen vooral de faciliterende partij zijn. We zoeken zo veel mogelijk de samenwerking met bestaande evenementen en organisaties. Samen maken we er een uniek evenement van waarbij de ambities verder reiken dan de huidige vorm. We willen op één of meerdere disciplines EK’s en WK’s faciliteren en op termijn willen we het grootste strandsportevenement van Europa worden. We staan open voor andere sporten en organisaties die zich bij ons aan willen sluiten. Ook op het gebied van entertainment, daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een combinatie met een concert of festival.’’

Op het internationale Bossaballtoernooi is Nederland vertegenwoordigd door twee teams die de strijd aangaan met België. Het beachsoccertoernooi bestaat uit vier ploegen uit vier verschillende landen. Nederland wordt vertegenwoordigd door Beachsoccer Zeeland. Zij gaan de strijd aan met teams uit België, Duitsland en Engeland. Voor de beachtennissers worden er twee ITF G4-toernooien georganiseerd, zowel voor mannen als voor vrouwen.

Programma Zeeland Beach Classics 
22 t/m 24 mei: Clinics voor Walcherse basisscholen
25 mei: Pier 7 recreatief Beachsoccertoernooi
26 mei: Opbouw internationale programma
27-28 mei: Eredivisie Beach Tour, Summer Beach Volleyball Circuit, internationaal Bossaballtoernooi, internationaal beachsoccertoernooi, internationaal ITF beachtennistoernooi, Bron: www.zpc.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn