DELA EK Beach

Hüberli/Betschart (SUI) maken favorietenrol waar in Utrecht

Het Zwitserse duo Hüberli/Betschart maakt hun favorietenrol in poule E waar. Ze winnen alle wedstrijden en gaan door als poulewinnaar. Bijkomend voordeel is dat ze in Utrecht mogen blijven. Tanja Hüberli: “Utrecht is een prettige plek en we kennen het stadion hier nu goed. De sfeer is fantastisch, dus fijn dat we hier blijven spelen”.

Na de winst op hun talentvolle landgenotes Caluori/Gerson op maandag, en de winst op de Spaanse Lobato/Fernandez Navarro gisteren, krijgen Hüberli/Betschart de winst niet cadeau van de agressief spelende Oostenrijkse dames Schützenhöfer/Plesiutschnig. Met name Catharina Schützenhöfer haalt de meest onmogelijke ballen nog terug. De eerste set gaat met 21-23 dan ook naar de Oostenrijkse dames. In de tweede set stellen Hüberli/Betschart weer orde op zaken door te winnen met 21-16. In de derde set laten ze er geen twijfel over bestaan wie de sterkste is. Ze winnen met 15-8.

Het DEAL EK Beachvolleybal is daarmee nu al beter dan vorig EK, toen ze de poule niet doorkwamen. Tanja Hüberli bewaart goede herinneringen aan 2014, toen ze met haar toenmalige partner de finale van het EK bereikte. “De situatie nu is heel anders dan toen in 2014”, zegt ze. “Toen kwam die finaleplek geheel onverwacht. Het is fijn dat we nu onze poule hebben gewonnen. Vanaf nu bekijken we het van wedstrijd tot wedstrijd, maar Nina en ik zijn goed op elkaar ingespeeld en we hebben er alle vertrouwen in nog verder te komen dit EK”.

Zwitsers Utrecht 760X500

Nina Betschart (22) speelt sinds 2016 samen met Tanja Hüberli en was al zeer succesvol bij de junioren. Ze won onder andere een gouden medaille op de European Games in 2015 en was Europees kampioen U22. Met de drie jaar oudere en meer ervaren Tanja Hüberli behaalde ze op hun eerste EK in 2016 een 9e plaats. Dit jaar stonden ze al op het podium in Den Haag voor het brons, dus ze voelen zich goed in Nederland.

Tanja Hüberli (25), geboren in Reichenburg en nu woonachtig in Bern, is de langste van het duo met haar 190 cm. Ze combineert het beachvolleybal met een studie. In 2013 werd ze uitgeroepen tot sportvrouw van Zwitserland. Als ze thuis is, houdt ze van koken en bakken voor vrienden. Nina Betschart is 175 cm lang en komt uit Steinhausen. Ook zij woont nu in Bern, studeert en eet het liefst sushi. Een duo om rekening mee te houden!

De volgende tegenstander van de Zwitserse dames is de winnaar tussen het Nederlandse team Van Gestel/Wesselink en Borger/Kozuch (GER).

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×