Beachvolleybal Team Nederland

Halve finale European Masters voor Brouwer en Meeuwsen

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben weer de final four gehaald van een groot indoortoernooi. Na de derde plek op het DELA Beach Open plaatsten de mannen van Beachvolleybal Team Nederland zich vandaag voor de halve finale van de European Masters Pelhrimov. In de kwartfinale waren ze te sterk voor Polen.

Brouwer en Meeuwsen kwamen vandaag twee keer in actie op het grote Europese indoortoernooi in Tsjechië. In de tussenronde stonden ze tegenover het Noorse duo Mol/Sørum (Nor). Dat leverde een spannende wedstrijd op. De Noren speelden heel tactisch en daar hadden Brouwer en Meeuwsen af en toe flink moeite mee.

De eerste set ging dan ook met 17-21 naar Mol en Sørum, twee jonge Noren die steeds sterker presteren. Maar de BTN-mannen kwamen sterk terug. De tweede set werd met 21-18 gepakt en in de beslissende derde set maakten de Hollanders het op de essentiële momenten af: 16-14 winst.

Kwartfinale

In de kwartfinale van de European Masters speelden Brouwer en Meeuwsen tegen het Poolse team Prudel/Szalankiewicz. Ook dit werd een spannende wedstrijd die pas in de derde set een winnaar kreeg. De derde set was zenuwslopend en erg lang, de Nederlanders waren dan ook blij en opgelucht toen het laatste punt gescoord was: 18-21, 21-14, en 21-19 in de derde set.

Na het brons op het DELA Beach Open, tonen Brouwer en Meeuwsen weer aan dat ze al vroeg in het seizoen de goede vorm te pakken hebben. Ze staan morgen in de halve finale tegenover een ander topteam, de Oostenrijkse vice-wereldkampioenen Doppler en Horst. Die wedstrijd wordt om 12.00 uur gespeeld.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×