Breedtesport

Help dit Oegandese volleybalteam naar Alkmaar

Help het meiden volleybalteam van Children’s Welfare Mission uit Oeganda naar Nederland om het International Volleyball Tournament Alkmaar (IVTA) te spelen.

De meiden op de foto maken deel uit van het Children’s Welfare Mission (CWM) volleybalteam in Oeganda. Veel van hen zijn wees en hebben een heftige achtergrond. Echter, Oegandezen kijken graag vooruit en zo ook deze bijzondere tieners. Zij hebben een grote passie voor volleybal en staan op de tweede plek op de volleybalranglijst van Oeganda. Het team heeft inmiddels meerdere uitnodigingen gekregen voor internationale wedstrijden.
In 2015 hebben de meiden voor het eerst een internationale wedstrijd gespeeld in Kenia en ze wonnen! Afgelopen januari zijn er contacten gelegd met de organisatie van het International Volleyball Tournament Alkmaar (IVTA) om deelname van het CWM-volleybalteam te bespreken. Helaas kan het team de kosten van dit internationale volleybaltoernooi niet zelf betalen. Help je mee om de droom van de meiden waar te maken?

CWM wil door middel van sport het plezier en het talent uit kinderen halen, leerlingen met elkaar in contact brengen en elkaars leefwerelden laten ontdekken. Als de meiden blijken te beschikken over een portie volleybaltalent is de kans groter dat ze worden aangenomen op een universiteit. Ze mogen vervolgens in het volleybalteam van de universiteit spelen én krijgen gratis onderwijs. Een mooie kans, omdat het voor Oegandese kinderen niet vanzelfsprekend is dat ze gaan studeren.

Sponsor deze tieners en help mee aan hun toekomst te bouwen!

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×