Het Tsjechische team Hermannová/Slukova heeft de bronzen medaille gepakt op het EK Beachvolleybal. Ze versloegen het Spaanse team Liliana/Elsa met 2-0 (21-18, 21-16).

Het was een lang toernooi voor Barbora Hermannová en Marketa Slukova. Ze werden net geen groepswinnaars waardoor de tussenronde onvermijdelijk was voor het als tweede geplaatste team. In de halve finale verloren ze van het Nederlandse duo Keizer/Meppelink. De hersteltijd tot de finale om het brons was kort, maar ze kwamen toch weer fris uit de startblokken.

De eerste set werd met 21-18 binnengehaald door Hermannová/Slukova. Liliana en Elsa uit Spanje hadden net als de Tsjechen een driesetter achter de rug eerder vandaag. Zij verloren van het Zwitserse team Betschart/Hüberli in hun halve finale. Ze oogden iets vermoeider dan de Tsjechen. Veel eigen foutjes waren het gevolg.

De tweede set zaten Iliana en Elsa beter in hun ritme. De service van Elsa was, zoals wel vaker dit toernooi, eentje waar de tegenstander moeite mee had. Lang hielden de Spaansen de voorsprong echter niet vast. Tsjechië boog de achterstand vrij soepel weer om naar een voorsprong. Slukova zocht vaak de lijnen op met haar aanval. De Spaansen hadden geen antwoord meer. Hermannová en Slukova paken de set met 21-16 omdat de Iliana en Elsa één punt voor het einde opgaven vanwege een blessure.