Herrera/Gavira (ESP) verslaan Polen en staan in kwartfinale

Herrera/Gavira (ESP) verslaan Polen en staan in kwartfinale

Na een welverdiende rustdag als winnaars van hun poule, treden de Spaanse titelfavorieten vandaag aan tegen de Poolse combinatie Bryl/Fyalek in de achtste finale. Het publiek in Utrecht verheugt zich op een wedstrijd die evengoed de finale had kunnen zijn.

In de eerste set lopen de Spanjaarden al snel uit naar 3 à 4 punten voorsprong. Dat betekent gevaar, want zoals ook al is gebleken in de wedstrijd tegen Varenhorst/Bouter, is dat een voorsprong die het Spaanse koppel doorgaans niet meer afstaat. Zo ook deze keer, al komen de Polen nog heel even terug tot 17-16. Herrera/Gavira zetten dat onmiddellijk recht en halen de setwinst binnen met 21-19.

Ook in de tweede set komt het Poolse team er steeds net niet aan te pas. Ze proberen meer druk te zetten, maar blijven een puntje achter lopen. Vanaf 7-5 lopen de Spanjaarden verder uit en vergroten geleidelijk hun voorsprong. Tegen het zuivere spel van Herrera/Gavira zijn de Polen niet opgewassen. Het tweede matchpoint voor Spanje is raak: 21-16.

Of het echt zo gemakkelijk is als het eruit ziet? “Absoluut niet”, zeggen de Spanjaarden. “De rustdag gisteren heeft ons goed gedaan. We wisten dat dit een lastige wedstrijd zou zijn, dus we stonden op scherp. Nu gaan we onze rust pakken zodat we vanavond weer een goede kwartfinale kunnen spelen, want we willen zeker de halve finale halen.” De Polen zien Herrera/Gavira als titelkandidaat. “Ze spelen het hele seizoen al sterk en halen veel podiumplaatsen”. Ondanks hun uitschakeling is het Poolse team niet ontevreden over hun prestatie. “We eindigen dit seizoen steeds als 9e of 5e. Jammer genoeg nu weer als 9e”. Om te eindigen met complimenten aan het Utrechtse publiek: “Je merkt dat het publiek weet hoe zwaar beachvolleybal kan zijn. We hebben ervan genoten hier te mogen spelen!”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×