Eredivisie Dames

Het eredivisiedebuut van Apollo 8: ‘’We zijn er klaar voor’’

Na een knappe comeback van Apollo 8 vorige week tegen FAST Flamingo’s ging de wedstrijd nipt 3-2 verloren. De ploeg uit Borne behaalde daarmee het allereerste punt ooit in de eredivisie en mag komende zaterdag thuis aantreden tegen Dros-Alterno. Nota bene dezelfde club tegen wie zij in april kampioen van de Topdivisie werd. Toen was dames 2 van de club uit Apeldoorn de tegenstander, komende zaterdag dames 1.

‘Volleybal in het hart van Twente’, dat is de slogan van Apollo 8 uit Borne dat komende zaterdag haar allereerste thuiswedstrijd in de eredivisie zal gaan spelen. De ploeg van aanvoerster Esther Huls er helemaal klaar voor: “De kampioenswedstrijd was fantastisch. Met 1100 man in de zaal was er maar één ding wat we hoefden te doen, en dat was winnen. Dat lukte en de ontlading was gigantisch, hier werkten we al het hele seizoen naartoe’’, vertelt Huls. ‘’Met een bomvolle sporthal, die nog niet zolang geleden is opgeleverd, werd het een wedstrijd die we niet zo snel zullen vergeten. Het was een fantastisch mooie belevenis,’’ blikt hoofdcoach Bart Oosting terug op de promotie van 2 april 2018.

Apollo 8 versus Dros-Alterno

‘’Het is toevallig dat we zaterdag thuis aantreden tegen dezelfde club tegen wie we ook kampioen werden. Ik verwacht een open wedstrijd, met twee teams die hard zullen knokken voor de punten’’, aldus Oosting. Esther Huls verwacht een heel interessante confrontatie: ‘’In de voorbereiding hebben we ook tegen Alterno gespeeld, Het werd toen 2-2. Inmiddels hebben er wat wijzigingen bij hen plaatsgevonden. Daarom is het niet te zeggen of we gaan winnen, maar ik denk dat Alterno uiteindelijk een directe concurrent zou kunnen zijn.’’

Wijzigingen Apollo 8

Zoals bij veel eredivisieteams hebben er een aantal selectiewijzigingen plaatsgevonden. Zo zijn twee spelers weggegaan en zijn er vijf meiden bijgekomen. Vanuit binnen- en buitenland zijn dat Emma Bredewoud, Jeanine Stoeten en Carlijn Koebrugge. Vanuit de jeugd zijn Floor Steenwelle en Tess Leemreize erbij gekomen die om de beurt als tweede libero mee zullen gaan naar een wedstrijd: ‘’We werken met een selectie van veertien waardoor we een opleidingsplek hebben gecreëerd in het team. Apollo 8 is een club die het belangrijk vindt om de doorstroming vanuit de eigen jeugd naar dames 1 mogelijk te maken. Dit is daarvan een mooi voorbeeld’’, vertelt Bart Oosting.

Doelstelling voor dit seizoen

Apollo 8 is vastbesloten om dit seizoen te laten zien wat zij kan. Over de doelstellingen zijn Esther Huls en Bart Oosting het eens: een eredivisiewaardig team worden. Esther vertelt hoe ze dat willen bereiken: ‘’We hebben natuurlijk een teamweekend gehad en bij elkaar gezeten. Genieten en plezier maken staat bij ons voorop. Dat zag je vorig jaar en daar werden we een hecht team van. Daarnaast, als je kijkt naar de rangorde, is het voor ons belangrijk om te handhaven. Het is natuurlijk mooi om dat via de Kampioenspoule te doen, maar dat is niet ons streven. Uiteindelijk zien we wel waar het schip strandt.’’

De broers Bart en Thijs Oosting, een droomduo?

Bart Oosting moet erom lachen: ‘’Het is niet aan ons om daarover te beslissen.’’ Samen met broer Thijs verdelen zij de taken als hoofdcoaches en tot nu toe heeft dat goed uitgepakt. ‘’Thijs is er twee jaar geleden bijgekomen en heeft ervaring opgedaan als assistent bij Eurosped. Toen de thuissituatie veranderde ging ik op zoek naar een goede verdeling tussen dames 1 en de thuissituatie en op deze manier hebben we die gevonden. Bovendien zijn de taken mooi verdeeld. Thijs doet meer de coaching en ik houd me meer bezig met de statistieken en het bepalen van de tactiek. Vanaf onze start, twee jaar geleden, hebben we het ambitieuze doel om binnen drie jaar te promoveren naar de eredivisie. Het ging al snel de goede kant op en we zijn enorm trots dat we dit doel hebben gehaald’’, vertelt Bart Oosting.

Met de broers Oosting heeft de Bornse club twee echt clubmensen aan het roer staan die het volleybal willen laten groeien in Borne: ‘’We willen binnen vijf jaar als organisatie groeien en Europees gaan spelen. Dan speel je dus ook om de landstitel’’, vertelt Oosting ambitieus.

Zaterdag spelen Apollo 8 en Dros-Alterno in sporthal De Veste in Borne. Tickets zijn al te koop vanaf drie euro (één euro voor jeugd van 12 t/m 18 jaar) en zijn hier te vinden: https://www.volleybal.nl/tickets/ED-GE/nationale-competitie

V.l.n.r.: Trainer/Coach Bart Oosting & Thijs Oosting en aanvoerster Esther Huls

Oosting En Huls 2 Cropped
Foto: https://www.apollo8.nl/foto/

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×