Het was flink vechten geblazen op de eerste dag van de Grand Slam van Breda in de DELA Eredivisie Beach. Waar vierentwintig teams per sekse startten in de poulefase, zijn er nog maar acht over die zondag gaan strijden voor de medailles. De internationale inbreng was groot, drie van de vier buitenlandse teams bereikten een plaats bij de laatste vier. Zondagochtend 9 uur wordt gestart op het Chasséveld in Breda, je kunt komen kijken in de drive-in, of vanaf het terras direct naast het veld.

Mannen
Na het afzeggen van Brouwer/Meeuwsen en Varenhorst/Van der Velde waren de Nederlands kampioenen Jasper Bouter en Ruben Penninga de lijstaanvoerders. Die status maakten zij in de poulefase waar door tweemaal eenvoudig met 2-0 te winnen. In de kwartfinale rekenden ze af Rik Damen en Sam van der Loo, ook in twee sets.

In de halve finale treft de Nederlands kampioen de Belgen Dries Koekelkoren en Tom van Walle. Ook de Belgen hadden een vlekkeloze dag, zij wonnen drie keer op rij met 2-0. In de kwartfinale zetten ze Dirk Boehlé en Mart van Werkhoven met 21-9 en 21-15 opzij.

De andere halve finale gaat tussen de Chileense neven Marco en Esteban Grimalt en de winnaars van twee Eredivisie-evenementen Yorick de Groot en Stefan Boermans. De Chilenen voerden in een poule met Van den Boogaard/Diefenbach en Boehlé/Van Werkhoven de boventoon. In de strijd bij de laatste acht lieten ze Matthew Immers en Leon Luini met twee keer 21-14 kansloos.

Boermans en De Groot kenden weinig problemen op weg naar de halve finale van morgen. Ook zij wonnen drie keer met 2-0, in de kwartfinale waren Tom Feldkamp en Mees Sengers het laatste team dat ze aan de zegekar bonden.

Vrouwen
Het vrouwentoernooi kende een verrassender verloop. De internationale toppers Liliana en Elsa uit Spanje moesten het veld ruimen na de kwartfinale waarin de tweelingzusjes Megan en Nicole McNamara te sterk bleken. De Canadese vrouwen hadden in de poulefase nog een nederlaag moeten incasseren tegen het sterk spelende koppen Emma Piersma en Puk Stubbe. Die tegenvaller compenseerden ze dus tegen de Spaanse vrouwen die ze met 21-16 en 21-13 wisten de verslaan.

Op zondagochtend om 9 uur staat een complete zussenstrijd op het programma, want de Canadese twins ontmoeten daarin Mexime en Emi van Driel. De Nederlandse zussen rekenden in de kwartfinale met 2-0 af met Sarah van Esche en Anique Tavenier. In de poule hadden ze ook al twee keer 2-0 gescoord.

De nummer 1 van de plaatsingslijst, winnaressen van drie Eredivisie-toernooien én de nationale kampioenen Katja Stam en Raïsa Schoon hadden het in de poule nog zwaar tegen Van Esch/Tavenier, maar in de kwartfinale lieten ze weinig heel van Pleun Ypma en Roos van der Hoeven (21-7, 21-12). Ze treffen in de halve finale van 10 uur Emma Piersma en Puk Stubbe, die na de winst op de Canadese tweeling ook Esmee Priem en Julia Wouters in een spannende driesetter wisten te verslaan.

Kom kijken

Alle wedstrijden in de halve finales en de strijd om de medailles worden gespeeld op het centrecourt dat is gelegen op het Chasséveld in Breda. Kom kijken, de toegang is gratis. Je hebt de mogelijkheid om de auto te parkeren en vanuit de bolide de wedstrijden te bekijken. Ook is er plek op het terras, waar je onder het genot van een hapje en drankje kunt genieten naar alles wat de DELA Eredivisie Beach te bieden heeft. Wees er op tijd bij, want vol = vol.

Foto: Pim Waslander / Sportworx

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×