DELA Beach Open

Hoofdtoernooi DELA Beach Open donderdag van start met minimaal 6 Nederlandse teams

Vandaag is in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag het DELA Beach Open van start gegaan met het kwalificatietoernooi. Ruben Penninga en Tom van Steenis wonnen op prachtige wijze met 2-1 van de Oostenrijkers Müllner / Schnetzer en spelen donderdagochtend tegen de Amerikanen Kolinske / Evans om een plek in het hoofdtoernooi. De Nederlandse teams Raisa Schoon / Emi van Driel, Annemieke Driessen / Ilke Meertens en Mees Blom / Yorick de Groot overleefden het kwalificatietoernooi niet. Het hoofdtoernooi van het viersterren World Tour event gaat donderdag van start met minimaal 6 en hopelijk 7 Nederlandse teams.

Alle informatie over het DELA Beach Open

Minimaal zes Nederlandse teams in hoofdtoernooi

Donderdag gaat voor de mannen en de vrouwen het hoofdtoernooi van start met minimaal zes Nederlandse teams. Ruben Penninga en Tom van Steenis kunnen zich daar nog bijvoegen als ze hun tweede kwalificatieduel weten te winnen:

- Sanne Keizer / Madelein Meppelink
- Jolien Sinnema / Laura Bloem
- Joy Stubbe / Marleen van Iersel
- Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen
- Christiaan Varenhorst / Jasper Bouter
- Dirk Boehlé / Steven van de Velde

De tegenstanders van de Nederlandse vrouwenteams zijn al bekend. De tegenstanders van de mannen worden donderdag rond het middaguur bekend, na afloop van de tweede en laatste kwalificatieronde.

Kwalificatietoernooi vrouwen

De talentvolle Nederlandse beachvolleybalsters Raisa Schoon en Emi van Driel hadden het in het kwalificatietoernooi niet getroffen met de loting. Zij speelden tegen de Amerikaanse wereldtopper April Ross (Olympisch zilver en brons), die met haar nieuwe partner Alexandra Klineman is begonnen aan de route naar de Olympische Spelen van Tokio 2020. Team USA won eenvoudig met 21-9 en 21-7 en schakelde zo het Nederlandse duo Schoon / Van Driel uit.

Annemieke Driessen en Ilke Meertens wonnen in de eerste kwalificatieronde met 2-1 (21-13, 14-21 en 15-13) van het Slowaakse team Strbova/Dubovcova. In de tweede ronde, waarin een ticket voor het hoofdtoernooi op het spel stond, waren de Zweedse tweelingzusjes Kristina en Susanna Thurin met 2-0 (21-13, 21-18) te sterk.

Kwalificatietoernooi mannen

In het kwalificatietoernooi voor mannen sneuvelden Mees Blom en Yorick de Groot in de eerste ronde. De Nederlanders verloren na een wat matte partij met 2-0 van de Wit-Russen Kavalenka en Dziadkou.

Ruben Penninga en Tom van Steenis deden het in hun avondpartij een stuk beter. Na het ruime verlies van de eerste set (21-11) tegen Oostenrijk, draaiden de Nederlanders de wedstrijd om. Penninga en Van Steenis wonnen de derde set met 15-13 en mogen donderdagochtend tegen Amerika spelen om een plek in het hoofdtoernooi.

Het programma voor donderdag 4 januari:

Donderdag 4 januari middagsessie (09:00 - 15:40):

08.30 Stadion Open
09.00 Kwalificaties (m)
10.40 Van Steenis / Penninga - Kolinske/Evans (USA)
10.40 Poulefase (v)

Donderdag 4 januari avondsessie (15:40 - 21:30):

15.40 Poulefase (m)
15.40 Boehlé/Van de Velde – n.t.b.
16.30 Sinnema/Bloem - Kolocova/Kvapilova (Tsj)
17.30 Varenhorst/Bouter – n.t.b.
18.30 Keizer/Meppelink - Elize Maia/Taiana Lima (Bra)
19.30 Stubbe/Van Iersel - Graudina/Kravcenoka (Let)
20.30 Brouwer/Meeuwsen – n.t.b.

Ruben Penninga Dbo Pw
Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×