Wat gebeurde er deze week in de volleybalwereld? Wij zetten een selectie van de leukste, mooiste en opvallendste social media posts voor je op een rijtje! Deze week: Europees succes voor Maarten van Garderen en Anne Buijs, nieuwe records voor BTN en een transfer voor Draisma Dynamo.

Maarten van Garderen wint met Trentino de CEV Cup 

Trentino had in december al succes op het WK voor clubs, maar vanaf woensdag is daar ook een Europese titel aan toegevoegd. De Italiaanse club van Maarten van Garderen won in de eerste finalewedstrijd met 3-0 van Galatasaray en ook in de tweede wedstrijd bleek Trentino de sterkste partij. Hopelijk heeft Maarten tijdens het EK en OKT in Nederland net zoveel succes! 

Meer weten over het EK en OKT in Nederland? Bekijk dan deze pagina! 

Ook Anne Buijs wint een Europese prijs: de CEV Challenge cup

Nog meer Nederlands succes deze week: Anne Buijs won met haar Italiaanse club Monza de CEV Challenge cup. Monza won in de twee finalewedstrijden met 3-1 en 3-0 van het Turkse Aydin. Extra leuk: Anne Buijs werd na de wedstrijd van afgelopen woensdag uitgeroepen tot MVP (Most Valuable Player)! 

Nieuwe records voor Julia Wouters & Katja Stam 

Net voor het begin van het beachvolleybalseizoen was het tijd voor een testdag bij Beachvolleybal Team Nederland. Tijdens een testdag worden verschillende dingen gemeten, waaronder de maximale spronghoogte van de speelsters. Julia Wouters en Katja Stam waren op dreef en verbroken verschillende records. Laat het seizoen maar beginnen! 

Transfer voor Joris Berkhout  


Terwijl de kampioenspoule nog in volle gang is, kijkt Dynamo alvast vooruit naar volgend seizoen. Deze week werd bekend dat spelverdeler Joris Berkhout de overstap van Zaanstad naar Dynamo maakt. Het 19-jarige talent neemt het stokje over van Bart van Garderen, die na dit seizoen stopt met volleybal in de Eredivisie.

Jeroen Rauwerdink stopt bij Oranje

Het minder leuke nieuws van deze week: Jeroen Rauwerdink zal niet meer in actie komen met de Lange Mannen. De 337-voudig international geeft aan dat hij meer tijd wil doorbrengen met zijn familie en wil werken aan zijn maatschappelijke carrière.

VC Sneek is klaar voor de finales van de Volleybaldirect Open

Zaterdag 30 maart is het zo ver: de finales van de Volleybaldirect Open. Wie worden de nieuwe acht Nederlandse kampioenen? VC Sneek is er in ieder geval helemaal klaar voor! In vier categorieën strijden zij morgen voor de titel. Wij wensen alle deelnemers veel succes, maak er een mooie en sportieve dag van!  

Meer weten over de Volleybaldirect Open? Bekijk dan deze pagina! 

‘Trust you intuition, it never lies!’

We sluiten deze week af met een inspirerende quote van Myrthe Schoot. Voor haar club Rote Raben Vilsbiburg staan de play-offs van de Duitse competitie op het programma. 

Heb jij een bericht dat in deze rubriek thuis hoort? Tip ons dan via communicatie@nevobo.nl.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn