Wat gebeurde er deze week in de volleybalwereld? Wij zetten een selectie van de leukste, mooiste en opvallendste social media posts voor je op een rijtje! Deze week: een record voor Emi van Driel & Raisa Schoon, EK-kwalificatie voor de Pré-jeugd Oranje teams en opnieuw een landstitel voor Sliedrecht Sport.

Emi van driel & Raisa Schoon winnen World Tour Göteborg 

Emi van Driel en Raisa Schoon hebben afgelopen zondag het 1-ster toernooi in Göteborg op hun naam geschreven. In de finale wist het jonge Nederlandse team met 2-0 van de Oekraïense tweeling Makhno te winnen. Door deze knappe zege zijn zij de jongste World Tour-winnaressen ooit! Laat de rest van het seizoen maar komen!

Wil jij Van Driel/Schoon en de andere Nederlandse beachvolleybalteams in actie zien? Kom dan naar de DELA Eredivisie Beach! Kijk hier voor meer informatie. 

Derde landstitel op rij voor Sliedrecht Sport

Woensdagavond stonden Sliedrecht Sport en VC Sneek voor de derde keer tegenover elkaar in de finalereeks van de Eredivisie. Sliedrecht Sport had de twee wedstrijden ervoor allebei met 3-0 gewonnen en zou zich met een zege opnieuw landskampioen mogen noemen. De ploeg van Vera Koenen speelde een goede wedstrijd en in een bomvolle sporthal De Basis werd Sneek opnieuw met 3-0 verslagen. Het kampioenschap was hiermee binnen: Sliedrecht is voor het derde jaar op rij de beste van Nederland! 

Finale voor Robin de Kruijf & Celeste Plak 

In de finale van de Italiaanse competitie zullen Celeste Plak en Robin de Kruijf de strijd met elkaar aangaan. Imoco Volley Conegliano, de ploeg van Robin de Kruijf, won deze week voor de derde keer van Monza en bemachtigde zo een ticket voor de strijd om de landstitel. Novara nam het op tegen Scandicci en was bij een overwinning ook zeker van een finaleplek. Na een spannende vijfsetter trok Novara aan het langste eind en dus mogen Celeste Plak en haar teamgenoten zich ook melden voor de finale. De finalewedstrijden worden begin mei gespeeld en zullen een opwarmertje voor de finale van de Champions League zijn, ook hierin nemen de twee ploegen het tegen elkaar op. 

Pré-Jeugd Oranje in de race voor EK-kwalificatie

Zowel de jongens als de meisjes van Pré-Jeugd Oranje strijden deze week voor kwalificatie voor het Europees Kampioenschap. De meiden, onder leiding van Eelco Beijl, zijn het toernooi goed begonnen: gisteren werd er met 3-0 van Wit-Rusland gewonnen. Vanmiddag zullen ze om 17.30 uur opnieuw in actie komen, dit keer tegen Bulgarije.

De jongens hadden een iets minder goede start: het team van Arne Hendriks verloor met 3-0 van Slowakije. Vanmiddag om 17.30 uur een herkansing, de jongens zullen het dan opnemen tegen Rusland. 

Fijne (bijna) Koningsdag!

Heb jij je outfit voor Koningsdag al klaar liggen? Emma Piersma, Julia Wouters & Katja Stam in ieder geval wel! De dames van Beach Team Nederland sluiten de week in stijl af en wensen iedereen een fijne Koningsdag! 


Heb jij een bericht dat in deze rubriek thuis hoort? Tip ons dan via communicatie@nevobo.nl.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn