De Nederlandse beachvolleyballers Matthew Immers en Mart van Werkhoven zijn uitgeschakeld op het Challenge-toernooi in Kuşadası, Turkije. Het duo won hun wedstrijd in de round of 18, maar verloor in de achtste finales van de Chileense neven Marco en Esteban Grimalt.

Round of 18
Matthew Immers en Mart van Werkhoven werden gisteren derde in hun poule en plaatsten zich voor de round of 18. Daar namen ze het vanochtend op tegen het Oostenrijkse duo Alexander Huber en Christoph Dressler. De Nederlanders speelden een sterke openingsset, die ze met 14-21 binnensleepten. In de tweede set nam Immers/Van Werkhoven een voorsprong door bij een stand van 7-7 vier punten op rij te scoren, maar de Oostenrijkers trokken de stand direct weer gelijk. In de slotfase wist Immers/Van Werkhoven weer een gaatje te slaan, wat ze twee wedstrijdpunten opleverde. Het lukte niet om die te verzilveren, maar een uitgeslagen bal van de Oostenrijkers op het derde wedstrijdpunt gaf het duo alsnog de overwinning: 20-22.

Round of 16
In de achtste finales troffen de Nederlanders vanmiddag de Chileense neven Marco and Esteban Grimalt, de huidige nummer zeven op de FIVB wereldranglijst. De eerste set ging met een overtuigende 13-21 naar de Chilenen. Immers/Van Werkhoven begon beter aan de tweede set, maar Grimalt, M./Grimalt, E. wist een 10-12 voorsprong uit te bouwen naar 12-17. Het Chileense duo kreeg in de slotfase zes wedstrijdpunten voor een plek in de kwartfinales. Immers/Van Werkhoven speelde de eerste weg, maar met een servicefout van Van Werkhoven eindigde het toernooi voor de Nederlanders.

Uitslagen

Huber, A./Dressler - Immers/Van Werkhoven 0-2 (14-21, 20-22)
Immers/Van Werkhoven - Grimalt, M./Grimalt, E. 0-2 (13-21, 15-21)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×