Jeugd Oranje jongens pakken brons in Italië

Jeugd Oranje jongens pakken brons in Italië

Op het WEVZA Achtlandentoernooi in het Italiaanse Camigliatello Silano hebben de Jeugd Oranje jongens het brons gepakt. Ze wonnen gisteren in de troostfinale met 3-1 van Portugal en verzekerden daarmee een podiumplek. Een mooi prestatie van de jongen Nederlandse talenten. Ook was er nog een individuele prijs voor Martijn Brilhuis.

Na de nederlaag in de halve finale tegen België, waren de jongens van bondscoach Arnold van Ree heel gretig om winnend af te sluiten op het toernooi in Italië. In de eerste set begonnen de Oranje talenten enorm goed. Ze serveerden goed en legden veel druk op de tegenstander. Dat leverde een mooie 25-12 zege op in de openingsset.

In de tweede set wist Portugal zich te herpakken. Het leverde een mooie en spannende strijd op, de talenten lieten het publiek genieten van goed volleybal. Het werd na een mooi gevecht 23-25 voor de Portugezen. In de derde set herpakte Jeugd Oranje zich. Er werd sterk gespeeld en dat bleef zo in de vierde set; dat leverde weer overtuigende setstanden op: 25-17 en 25-19.

Een mooie 3-1 overwinning voor Jeugd Oranje en dat betekende een knappe, verdienstelijke derde plek op het WEVZA achtlandentoernooi. Extra mooi: er was ook een individuele prijs voor een speler. Martijn Brilhuis werd gekozen tot beste diagonaal van het toernooi.  

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×