Jeugd Oranje meisjes naar halve finale EK-kwalificatietoernooi

Jeugd Oranje meisjes naar halve finale EK-kwalificatietoernooi

Op het EK-kwalificatietoernooi hebben de Jeugd Oranje meisjes zich overtuigend geplaatst voor de halve finale. De Nederlandse talenten wonnen donderdagavond ook hun tweede poulewedstrijd, ze waren met 3-0 te sterk voor gastland Portugal. In de halve finale wacht vrijdag België.

Na een sterke start op het EK-kwalificatietoernooi in het Portugese Viana do Castelo met een overwinning op Spanje, lieten de Jeugd Oranje meisjes het donderdagavond weer zien. De ploeg van Eelco Beijl won zonder problemen van het thuisland.

De teams begonnen wat zenuwachtig in de strijd om poulewinst, maar de Nederlandse meiden wisten de zenuwen als eerste los te laten en kwamen beter in hun spel. Vooral blokkerend werd het verschil gemaakt dan dat gaf vertrouwen. Het werd 25-19.

In de tweede set bleef Oranje sterk spelen. De druk lag volledig bij Portugal en de ploeg van bondscoach Eelco Beijl varieerde goed. Het werd 25-15 en ook in de derde set denderde Nederland, met uitblinkster Dagmar Mourits, door en won overtuigend met 25-12. Daarmee was de poulewinst een feit.

Zuiderburen

Vrijdag staat Oranje in de halve finale van het EK-kwalificatietoernooi tegenover België. Beijl: “Het was erg leuk en interessant om tegen Portugal te spelen in deze geweldige ambiance. Het publiek stond massaal achter de thuisploeg. Wij bleven kalm en wonnen, dat was ook ons doel. Nu wacht de halve finale, kijken wat we daarin kunnen. België is een goede tegenstander en we moeten goed gaan analyseren hoe we tegen ze gaan spelen.”

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×