Jeugd Oranje meisjes uitgeschakeld op EK U17

Jeugd Oranje meisjes uitgeschakeld op EK U17

De meisjes van Jeugd Oranje zijn woensdagavond uitgeschakeld op het EK U17 in Bulgarije. Nederland verloor met 3-1 van Turkije, en eindigde zo als 5e in poule 2. Alleen de beste 4 landen per poule spelen verder in Sofia. Jeugd Oranje won 1 pouleduel en verloor er 4.

Jeugd Oranje stond voor aanvang van de laatste wedstrijd tegen Turkije nog op de 4e plaats in poule 2, maar wist ook dat nummer 5 en 6, Roemenië en Oekraïne, nog tegen elkaar zouden spelen. Een of meerdere punten halen tegen Turkije was dan ook van cruciaal belang.

Nederland pakte na een 2-0 achterstand de laatste strohalm door de derde set te winnen na het wegwerken van een grote achterstand. In set vier was het sterke Turkije echter weer bij de les, en ging de wedstrijd met 3-1 verloren.

Jeugd Oranje eindigt als 5e in poule 2, omdat het een slechter setquotiënt heeft dan nummer 4 Roemenië. Hierdoor is het team van bondscoach Eelco Beijl uitgeschakeld op dit EK. Ook voor het WK U18 in 2019 is Nederland uitgeschakeld. Om zich hiervoor te kwalificeren had Jeugd Oranje bij de beste 6 van het EK moeten eindigen.

Uitslag woensdag:

Nederland – Turkije 1-3 (21-25, 19-25, 25-21, 18-25)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×