De meisjes van Jeugd Oranje hebben in hun derde wedstrijd op het WEVZA toernooi in België met 3-0 verloren van Italië. Alleen in de tweede set kon Nederland het sterke Italië bijbenen. Door de 3-0 zege neemt Italië de leiding in de poule over van Nederland.

Jeugd Oranje trof vanmiddag in Herentals een sterk aanvallend Italië. Beide landen vielen ongeveer evenveel ballen aan, maar het scoringspercentage van Italië lag veel hoger dan van Nederland (59% t.o.v. 37%).

Met Merit Adigwe (15 punten), Erika Esposito (14 punten) en Linda Manfredini (10 punten), had Italië drie makkelijk scorende aanvalsters in huis. Bij Nederland wist alleen Aysha Meering de dubbele cijfers te bereiken (10 punten), al lag haar scoringspercentage (29%) lager dan van haar Italiaanse tegenstanders.

De tweede set had een prooi voor Nederland moeten zijn. Jeugd Oranje nam een 24-21 voorsprong, maar gaf de set toch weg nadat Italië vijf punten op rij scoorde. De dubbele wissel op spelverdeler / diagonaal pakte niet goed uit en de set ging uiteindelijk naar Italië door een Nederlandse opstellingsfout.

Op zaterdag speelt Nederland haar vierde en voorlaatste wedstrijd op het WEVZA toernooi, om 19.30 uur tegen gastland België. Bekijk hier het volledige programma.