De meisjes van Jeugd Oranje hebben donderdag ook hun tweede wedstrijd op het WEVZA toernooi in België gewonnen. Nederland was duidelijk met 3-0 te sterk voor Spanje. De jongens van Jeugd Oranje, die in Italië spelen, verloren in hun tweede duel met 3-0 van Duitsland en missen hierdoor de halve finale.

Jeugd Oranje meisjes

De meisjes van Jeugd Oranje blijven goed presteren in het Belgische Herentals. Nederland won vanmiddag eenvoudig met 3-0 van Spanje en voert de ranglijst op het WEVZA toernooi aan als enige team zonder puntverlies. Maaike Heilig imponeerde vandaag met 8 killblocks. Janne Koops noteerde 4 aces. Aysha Meering werd opnieuw topscorer, met 15 punten.

Morgen treedt Jeugd Oranje om 14.00 uur aan tegen Italië, dat ook haar eerste twee wedstrijden won. Bekijk hier het volledige programma.

Uitslag donderdag Jeugd Oranje meisjes:

Spanje – Nederland 0-3 (19-25, 16-25, 18-25)

Bekijk hier de wedstrijd Spanje - Nederland terug (deel 1/2):

Bekijk hier de wedstrijd Spanje - Nederland terug (deel 2/2):

Interview met bondscoach William Klaver:

Jeugd Oranje jongens oefenwedstrijd RH

Jeugd Oranje jongens

De jongens van Jeugd Oranje moesten vandaag winnen van Duitsland om zicht te houden op een plek in de halve finale. Het team van bondscoach Albert Cristina kwam vanavond echter nooit in de buurt van de overwinning tegen de Oosterburen. Duitsland was op alle spelonderdelen oppermachtig, met Felix Baumann als grote uitblinker (16 punten).

Op vrijdag is Jeugd Oranje vrij. Vanaf zaterdag speelt Nederland verder om de plaatsen 5 t/m 7.

Uitslag donderdag Jeugd Oranje jongens:

Duitsland – Nederland 3-0 (25-13, 25-22, 25-20)

Bekijk hier de wedstrijd Duitsland - Nederland terug:

Foto: CEV (meisjes) / fotohoogendoorn.nl (jongens)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn