De Jeugd Oranje meisjes zijn goed bezig op het WEVZA achtlandentoernooi in Wiesbaden. Ook vrijdag wist de ploeg van bondscoach William Klaver te winnen van leeftijdsgenoten, nu werd het 3-1 tegen Spanje. In het weekend treft Jeugd Oranje nog Portugal en België.

Na de nederlaag tegen Frankrijk volgde er een mooie overwinning op Duitsland tijdens het achtlandentoernooi. Dat gaf veel vertrouwen en vrijdag begon Oranje dan ook ijzersterk aan de wedstrijd tegen Spanje. 

Libero Romy Brokking, spelverdeelster Hyke Lylkema, buitenaanvallers Jolien Knollema en Iris Vos, middens Britte Stuut en Ellemijn Stevens en diagonaal Elles Dambrink vormden de basis en ze waren met 25-13 in de eerste set oppermachtig.

Ook in de tweede set hield Oranje de controle over het spel en won met 25-20. In de derde set liep het anders, de Nederlandse meiden verloren die set met 19-25. Toch herstelden ze zich vervolgens in de vierde set, die werd met 25-19 gewonnen en daarmee werd het een mooie 3-1 overwinning.

Bondscoach William Klaver over de derde wedstrijd op het WEVZA-toernooi in Duitsland: "We speelden eerst twee zeer strakke sets met bij vlagen spectaculair volleybal. De derde set is een smet op deze wedstrijd, met te weinig defense en een gebrek aan agressiviteit. In de vierde set hebben we mede met dank aan sterke invalbeurten de wedstrijd eruit gesleept."

Programma:

13-07-2019: 14.30 uur Nederland - Portugal
14-07-2019: 14.30 uur België - Nederland  

Stand:

1. Frankrijk 5-8
2. Duitsland 5-6
3. Nederland 5-6
4. Spanje 5-3
5. België 5-3
6. Portugal 5-0

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn