De volleybalsters van Jong Oranje hebben vrijdag op het Griekse eiland Samos in hun tweede EK-kwalificatiewedstrijd met 3-2 verloren van Slowakije. Jong Oranje zal zaterdag in het laatste duel een ruime overwinning op gastland Griekenland moeten boeken om plaatsing voor het EK in eigen hand te nemen.

Het team van bondscoach Julien van de Vyver kwam vrijdag twee keer terug van een achterstand tegen Slowakije, maar slaagde er niet in om zichzelf in de vijfde set te belonen. Nederland scoorde in de hele wedstrijd 6 punten meer dan Slowakije, maar dolf toch het onderspit. In de vijfde set ging Jong Oranje in het begin nog aan de leiding, maar halverwege de set nam Slowakije het initiatief in handen.

Nederland heeft plaatsing voor het EK U19 in Albanië nog steeds in eigen hand. Indien Jong Oranje zaterdag met 3-0 of 3-1 wint van het nog puntloze Griekenland, is kwalificatie een feit. Bij iedere andere uitslag is Nederland afhankelijk van het resultaat tussen Slowakije en Slovenië.

Nederland – Slowakije 2-3 (22-25, 25-22, 22-25, 25-13, 12-15)