De Jong Oranje meisjes hebben ook hun tweede poulewedstrijd op het EK gewonnen. In Albanië won Nederland vanmiddag met 3-1 (25-16, 25-22, 22-25, 25-23) van Bulgarije. Annick Meijers was weer flink op dreef, ze werd topscorer met 18 punten.

Bondscoach Julien van de Vyver zag dat het in de eerste set lang gelijk op ging tussen de twee jonge teams. Het ging van 10-10 naar 16-15, daarna wist Oranje het verschil te maken. Nederland scoorde punt na punt in een ijzersterke fase en straalde steeds meer vertrouwen uit. Het werd dan ook 25-16 voor Jong Oranje.

In de tweede set hield Oranje de druk er flink op bij Bulgarije, mede dankzij sterk serverend werk werd het 12-6. De Bulgaarse bondscoach nam nog een time-out en zag zijn jonge talenten wel iets terugkomen in de set, maar niet genoeg. Oranje won met 25-22 en nam een mooie 2-0 voorsprong.

Bulgarije gaf alles in de derde set en dat leverde resultaat op. Na de gelijke stand van 8-8 liepen de Bulgaarse talenten uit naar 12-16. Oranje had even gen antwoord op het felle spel van de tegenstander en de set ging dan ook met 22-25 verloren.

De vierde set was enorm spannend, de teams gingen gelijk op en het was steeds om en om een punt scoren. Allebei de teams waren sterk in de side-out en maakten weinig fouten. Uiteindelijk waren de Oranje meisjes sterker op de cruciale momenten, ze wisten in de slotfase het verschil te maken en maakten het af met 25-23.

Daarmee is de tweede poulezege een feit voor de ploeg van bondscoach Julien van de Vyver. "Een goede dag voor ons met weer een overwinning. Wel zag ik dat de meiden na de eerste twee sets plots zenuwachtig werden en meer fouten gingen maken. Ik ben blij dat de meiden zich sterk herstelden in de vierde set, een pittige set. Nu gaat het pas echt beginnen met de wedstrijden tegen de favorieten."