Het zal tijdens het kerstdiner vast nog wel besproken worden bij familie De Waard. Zaterdagavond speelden twee broers tegen elkaar in Rijswijk, Jorg won met Inter Rijswijk van zijn broertje Ivar. Advisie/SSS werd met een 3-2 nederlaag naar huis gestuurd en daarmee deed de Rijswijkse ploeg goede zaken op de ranglijst.

Tegen je eigen broer of zus spelen, het blijft iets bijzonders. Zeker op het hoogste niveau: in de eredivisie. Zaterdag stonden er in de Marimbahal in Rijswijk twee broertjes tegenover elkaar. Jorg de Waard (23) had met Inter Rijswijk de punten hard nodig, hij wilde dan ook extra graag winnen van zijn jongere broertje Ivar (20) die bij Advisie/SSS speelt.

Het werd een hele spannende wedstrijd met een verrassende uitslag. In de eerste set wist Advisie/SSS, de nummer vier van de eredivisie, nog zien waarom het hoog op de ranglijst staat. Met stabiel spel werd de eerste set met 21-25 gewonnen. Maar daarna ging de ploeg van Jorg steeds beter spelen, ook dankzij de sterke service van Steven van de Velde.

Inter Rijswijk won de tweede set, waarin SSS-spelverdeler Michiel van de Beek uitviel met een blessure, met 25-22 en dat gaf veel vertrouwen. Het thuispubliek, wat in grote getale aanwezig was, ging achter de ploeg staan en ook in de derde set hield de thuisploeg de regie in handen dankzij sterk serveren en een goede verdediging: 25-19.

In de vierde set lieten de meegereisde supporters uit Barneveld zich flink horen en dat hielp. Het werd 14-25 en daarmee 2-2. In de beslissende vijfde set was de thuisploeg passend veel beter en ook de service zorgde voor het verschil: 15-9. Een wedstrijd waarover het met kerst bij de familie De Waard vast nog wel even over gaat.

Door de twee punten die de ploeg van trainer Willy Steenbakkers veroverde met de overwinning, steeg de ploeg in de eredivisie naar de zevende plek. Coniche Topvolleybal Zwolle en Zaanstad zijn ingehaald, al zijn de verschillen onderin wel minimaal. Vallei Volleybal Prins is hekkensluiter.

Uitslagen eredivisie heren:

Inter Rijswijk - Advisie/SSS 3-2 (21-25, 25-22, 25-19, 14-25, 15-9)
Talent Team Papendal/Arnhem - Coniche Topvolleybal Zwolle 3-0 (25-23, 25-20, 25-22)
Seesing Personeel Orion - Vallei Volleybal Prins 3-1 (25-16, 21-25, 27-25, 25-18)
Draisma Dynamo - SV Land Taurus 3-0 (28-26, 25-17, 25-19)