Het WK volleybal voor vrouwen in Nederland verwelkomde vandaag de 100.000ste bezoeker. Manon Nummerdor-Flier en Lonneke Slöetjes verrasten Julia Strijker uit Maasdam voor aanvang van de wedstrijd tegen Brazilië in Rotterdam met een gesigneerd oranje shirt van international Laura Dijkema en vijf toegangskaarten voor Nederland-Japan op zondag 9 oktober.

100 000ebezoeker2
100 000ebezoeker
100 000ebezoeker3

De 12-jarige Julia, die zelf ook volleybalt, was overdonderd toen ze bij de ingang staande werd gehouden door de twee toernooidirecteuren. “Ik weet niet wat ik moet zeggen. Hier ben ik heel blij mee, ik ben namelijk heel erg een volleybalfan.”

Op schema

“Met nog een weekeinde in de tweede fase van het toernooi te gaan, lopen we met dit fantastische aantal bezoekers zelfs iets voor op schema”, aldus Slöetjes.

Het is slechts een kwestie van tijd dat het toeschouwersrecord bij een volleybalevenement in Nederland wordt verbroken. In 2015 bezochten in totaal 110.000 mensen het WK Beachvolleybal in Amsterdam, Rotterdam, Apeldoorn en Den Haag.

Ook in Polen, waar deze week de wedstrijden in de andere groep met zes landen worden gespeeld, trekt het wereldkampioenschap massaal toeschouwers.

Nog kaarten beschikbaar

Dit weekeinde vinden in Rotterdam de laatste groepswedstrijden uit de tweede ronde plaats. Nederland speelt zondag in Ahoy nog tegen Japan. Daarna verhuist het WK naar Apeldoorn, waar twee kwartfinales, een halve finale en de finale worden gespeeld. Behoudens de finale is voor die wedstrijden nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×