Kampioenspoule start met kraker in Apeldoorn

Kampioenspoule start met kraker in Apeldoorn

Vanaf nu is het alles of niets in de eredivisie, de cruciale periode breekt aan. Zaterdag starten zes herenteams met de kampioenspoule, ze gaan alles geven om kans te maken op de titel. Er staat meteen een kraker op het programma, in Apeldoorn staan Draisma Dynamo en Achterhoek Orion tegenover elkaar. De kersverse bekerwinnaar verkeert in goede vorm en zal dat wederom willen tonen tegen een andere topploeg.

Draisma Dynamo heeft de eerste prijs sinds lange tijd binnen en de ploeg heeft dat goed gevierd. Maar nu zal het team van trainer Redbad Strikwerda weer vol focus aan de bak gaan en fel starten in de kampioenspoule. De Apeldoornse ploeg gaat voor nog een prijs en zal vanaf nu alles op alles zetten om ook de landstitel te veroveren. Maar dan moet de ploeg wel meteen een visitekaartje afgeven in de eerste topper.

Draisma Dynamo eindigde als nummer vier in de reguliere competitie en staat zaterdagavond tegenover de nummer drie: Achterhoek Orion. De ploegen stonden twee weken geleden nog tegenover elkaar in Doetinchem, toen won Dynamo met 0-3. De Apeldoornse ploeg heeft al laten zien dat ze enorm gegroeid zijn tijdens het seizoen, zijn ze klaar om op het juiste moment te pieken?

Do or die

Strikwerda had het op de clubsite over de kansen in de kampioenspoule na de bekerwinst. "Na vandaag houdt iedereen rekening met ons. Vooraf heeft Lycurgus niet het idee gehad dat ze van ons konden verliezen. Maar ze kregen geen grip op Van Solkema en Kruiswijk. Haagse Harrie heeft toegeslagen." 

Voor de trainer van Draisma Dynamo is het duidelijk, de start van de kampioenspoule is meteen cruciaal. "Zaterdag hebben we weer een do or die wedstrijd tegen Orion. Als we die wedstrijd verliezen, is het meteen voorbij. Daarom moeten we een goed plan maken. Vanaf maandag de zaal in, hard trainen en beter worden." 

Programma kampioenspoule heren:

Zaterdag:
20.00 uur Draisma Dynamo - Achterhoek Orion
20.00 uur SV Land Taurus - Abiant Lycurgus

Zondag:
16.30 uur: Zaanstad - Sliedrecht Sport

Stand bij aanvang kampioenspoule
(op basis van eindstand reguliere competitie)

1. Abiant Lycurgus 5 punten
2. Sliedrecht Sport 4 punten
3. Achterhoek Orion 3 punten
4. Draisma Dynamo 2 punten
5. SV Land Taurus 1 punt
6. Zaanstad 0 punten

Foto: Isolutions Fotografie

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×