Kan Abiant Lycurgus voor een stunt zorgen in Klagenfurt?

Kan Abiant Lycurgus voor een stunt zorgen in Klagenfurt?

Kan Abiant Lycurgus vanavond voor een stunt zorgen in de Champions League? De Groningse ploeg verloor vorige week in eigen huis met 1-3 van SK Posojilnica Aich/Dob, de Oostenrijks kampioen. In Klagenfurt, een stad waar (beach)volleybal enorm leeft, moet de Nederlandse kampioen alles uit de kast halen om de tweede ronde toch nog te bereiken.

Het is een pittige opdracht voor de ploeg van trainer Arjan Taaij, in Oostenrijk moeten ze de return vanavond winnen met 3-0 of 3-1 en vervolgens ook nog de golden set pakken om door te gaan naar de tweede ronde van de Champions League.

Verdedigend zal Lycurgus alles volledig op orde moeten hebben om kans te maken, want de Oostenrijkers lieten in Groningen al zien dat ze serverend ijzersterk zijn met 13 aces. Trainer Taaij gaf na de nederlaag aan dat als dat onderdeel beter loopt, en hij weet dat zijn ploeg beter kan, ze zeker nog kans hebben.

De wedstrijd in het Oostenrijkse volleybalwalhalla Klagenfurt start vanavond om 20.25 uur. De thuisploeg is in goede vorm, want naast de zegen in Groningen won het team ook de eerste drie competitiewedstrijden. Er wordt een volle sporthal verwacht met meer dan 2000 enthousiaste volleybalfans. 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×