Het wordt een spannende avond in Sneek. Weten de volleybalsters van bekerhouder VC Sneek zich te herpakken en dwingt de Friese ploeg in eigen huis een golden set af? Of gaat Team Eurosped naar de bekerfinale? Vanavond wordt het duidelijk. Ook in Sliedrecht valt de beslissing tussen regerend kampioen Sliedrecht Sport en Coolen-Alterno.

VC Sneek wil vanavond in eigen huis januari goed eindigen. De winnaar van de beker van 2017 zal er alles aan doen om in Hoogeveen de beker te verdedigen op zondag 18 februari. In de eerste maand van 2018 heeft de Friese ploeg het niet makkelijk gehad.

In Europees verband werden ze uitgeschakeld en in de eredivisie wonnen ze alleen van Peelpush. Van Sliedrecht Sport en Zwolle werd er verloren. En de eerste wedstrijd in de halve finale van de beker werd met 3-1 verloren op bezoek bij Eurosped. Voor eigen publiek zal Sneek dat recht willen zetten en de maand goed willen sluiten.

Vooral passend zal het vanavond beter moeten bij Sneek, want met veel servicedruk zal Eurosped vol voor de finaleplek gaan. Sneek moet met 3-1 of 3-0 winnen voor een beslissende set. Trainster Petra Groenland in de Leeuwarder Courant. "Je weet dat je het thuis ook heel lastig krijgt tegen Eurosped. Wij moeten vier sets winnen en zij hebben er maar twee nodig om door te gaan."

Sliedrecht Sport gaat in eigen huis een 3-1 voorsprong verdedigen in de return tegen Coolen-Alterno. Trainer Matt van Wezel, die na dit seizoen afscheid neemt, zal zijn ploeg optimaal voorbereiden. Hij wil namelijk dolgraag met een prijs vertrekken bij de club, het liefst met de dubbel.