Sinds 2006 bestaat in Den Haag de IMC Weekendschool. Dit is een school voor aanvullend onderwijs voor jongeren van 10 t/m 14 jaar oud uit de Schilderswijk en Transvaal. Iedere zondag krijgen rond de 100 kinderen les. Op de weekendschool leren de leerlingen niet ‘voor later’ maar leren ze ‘wat later is’. Hierdoor ontmoeten ze bevlogen professionals uit uiteenlopende sectoren. Al een aantal jaren behoort Beachvolleybal Team Nederland (BTN) daarbij.

Afgelopen zondag waren de leerlingen en begeleiders voor het eerst te gast op de nieuwe Sportcampus Zuiderpark. Katja Stam en Julia Wouters, die spelen in Jong Oranje BTN, hadden de eer om de leerlingen kennis met beachvolleybal te laten maken.

Julia en Katja: “Vandaag hebben we een leuke clinic mogen geven aan de Weekendschool van Den Haag. Een leuke en enthousiaste groep van ongeveer 40 kinderen kwam naar het Zuiderpark om eerst een technische clinic van 45 minuten te krijgen om vervolgens een echt potje beachvolleybal te gaan spelen. Het fanatisme, maar ook de sportiviteit, straalde er vanaf. Aan het einde van de clinic gaven de kinderen aan een super leuke en leerzame middag te hebben gehad.” 

Foto: Katja Stam met de leerlingen

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn